Szünet után megrázták a gólfát U16-os lányaink

Az első félidőben hiába játszott fölényben csapatunk, csak egyszer tudta bevenni a békéscsabai kaput, a szünet után azonban a jó játék eredményességgel párosult, és nagyarányú győzelmet arattak a lányok.

A Soroksár elleni fájó vereség után arra készült Nagy Anikó csapata, hogy javítva a szerdai botlást, a következő játéknapon győztesen hagyják el a pályát. A feladat nem ígérkezett nehéznek, ugyanis azt a Békéscsabát fogadták, mely gárda ellen egyszer már nyertek az idei sorozatban.

Csapatunk kezdte aktívabban a mérkőzést, lányaink már az első percekben próbáltak nyomást helyezni ellenfelükre. Működött a letámadás, sok labdát szereztek a békéscsabai térfélen, majd mentek át támadásba, ám a végjátékoknál rossz döntések születtek, így kimaradtak a helyzetek. A 26. percben viszont Szőnyi Lili góljával sikerült megszerezni a vezetést, de a félidő végéig már nem nőtt csapatunk előnye.

A második félidőben annyiban változott a játék képe, hogy még jobban beszorítottuk a vendégeket a kapuja elé, és a 47. percben Czene Sára élve az adódó lehetőséggel, megduplázta az előnyt. Nem sokra rá Papp Iringó is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Kádár Réka is bevette a csabai kaput egy szépen felépített támadás végén. Innentől a vendégek is feladták lélekben, már tudták, nem kerülhetik el a vereséget. Csapatunk lendülete nem kopott meg, lányaink nagy kedvvel futballoztak, Czene Sára pedig két perc alatt elérte a mesterfokozatot, megszerezve második és harmadik találatát. Az i-re végül Kádár Réka tette fel a pontot, aki nem sokkal a mérkőzés vége előtt beállította a végeredményt. Szép volt lányok!

Leány regionális U16, Keleti csoport, 16. forduló

DVSC-DEAC–Békéscsaba 7–0 (1–0)

DVSC-DEAC: Pótor, Egri, Czene, Váradi, Papp I., Budai, Rácz, Szőnyi, Mocsári, Kanyuk (Ari, 71.), Kádár

Vezetőedző: Nagy Anikó

Gólszerzők: Szőnyi (26.), Czene (47., 67., 69.), Papp I. (53.), Kádár (59., 74.)

Nagy Anikó: Jól ismertük ellenfelünket, így azt kértem a lányoktól, hogy már saját térfelén támadják le a Békéscsabát, próbáljanak meg minél többször labdát szerezni. Ezt sikerült is jól megoldani, de a befejezéseknél elég pontatlanok voltunk, ennek ellenére sikerült megszereznünk a vezetést. A második félidőben sokkal összeszedettebben játszottunk, jól járattuk a labdát, megbontottuk ellenfelünk védelmét, helyzeteinket jó százalékban értékesítettük. A szezonban ma játszottunk talán a legjobban, csapatként funkcionáltunk, minden téren felülmúltuk a Békéscsabát, teljesen megérdemelten nyertünk. Gratulálok a lányoknak!

Tudósított: KZT