Tar Kristóf: Az edzéseken kőkeményen dolgozunk

U14-es együttesünk középső védője a bajnoki rajtról, a csapat jelenlegi formájáról, a beilleszkedésről, s az előttünk álló presztízsmeccsekről is beszélt.

A Takács Tamás irányította U14-es csapatunk ragyogóan kezdte a szezont, fiataljaink előbb a Salgótarján felett arattak 3–2-es győzelmet, majd az Eger otthonában is begyűjtötték a három pontot. A folytatásban azonban hullámvölgybe kerültünk, az elmúlt öt mérkőzésen nem tudtuk bevenni az ellenfelek kapuját. Tar Kristóf eddig hét bajnokin kezdőként lépett pályára, az alapembernek számító hátvéd már sok góltól megmentette a csapatot. Tehetséges játékosunk elmondása szerint az edzéseken mindent megtesznek annak érdekében, hogy mihamarabb visszataláljanak a győzelem ösvényére.

„Remekül kezdtük a bajnokságot, amelyben egyébként sok erős csapat képviselteti magát. Aztán valamiért mégis visszaesett a teljesítményünk, nem igazán tudtunk gólokat szerezni, hibáinkat pedig az ellenfelek könyörtelenül kihasználták. Egyelőre tehát a rossz formánkat mutatjuk, de szeretnénk ezen javítani, épp ezért az edzéseken is kőkeményen dolgozunk” – hangsúlyozta Tar Kristóf.

A kitűnő középső védő nyáron érkezett klubunkhoz, de elmondása szerint hamar új otthonra talált, a Salgótarján ellen pedig góllal mutatkozott be a csapatban.

„A DEAC-nál nagyon jó a hangulat, az edzéseket komolyan vesszük, mindent megteszünk az eredményesség érdekében. Hálás vagyok, hogy a csapattársak hamar befogadtak, gyorsan kialakult közöttünk az összhang. Ami a szabadrúgásokat illeti, igyekszem a lehető legpontosabban célozni, ez az első bajnokin szerencsére össze is jött. Próbálom mindig a hibáimat javítani, és persze a szabadidőmben is szoktam gyakorolni a lövéseket. Hátul erősek, magabiztosak vagyunk, de szeretnék a labdakihozatalban fejlődni. Az utóbbi hetekben talán erősebb ellenfelekkel mérkőztünk meg, s a Békéscsaba vagy épp a Nyíregyháza sem ígérkezik könnyű falatnak. Szeretnénk a hátunk mögött hagyni a rossz sorozatot, így mindent meg fogunk tenni a pontszerzés érdekében” – tekintett előre kiválóságunk.

Tóth Huba Elemér