Tizennégyet hintettek U12-es fiataljaink

Esélyt sem adott a Salgótarjánnak Balla Imre együttese, amely csütörtök délután kiütéses győzelmet aratott a Dóczy utcai Sportcampuson.

Nem úgy alakult az elmúlt hét U12-es csapatunknak, ahogyan fiataljaink eltervezték, előbb a DVTK otthonában szenvedtünk nagyarányú vereséget, majd a hajrában kapott gólokkal maradtunk alul a Sajóvölgye ellen. Balla Imre tanítványai ugyanakkor nem búslakodhattak sokáig, csütörtök délután már újabb kihívás várt legényeinkre, ezúttal a Salgótarján érkezett a cívisvárosba. Ellenlábasunk eddigi mérkőzésein rendre vesztesen hagyta el a pályát, s csupán a Nyíregyházának tudott betalálni, így a mieink várhatták esélyesként az ütközetet.

Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést, már az első percektől nagy fölényben játszott csapatunk, öt perc elteltével pedig a vezetést is megszereztük, Hermeczi Károly beadására Székely Csanád érkezett jó ütemben. Nem sokkal később Kósa Marcell lövését védte lábbal a vendégek cerberusa, de a kipattanóból Kozma Bence megduplázta az előnyt, majd egy percre rá már Kósa is gólt ünnepelhetett. Nem álltak le fiataljaink, Nagy Zsolt András két találatával az első negyed végén már ötgólos volt az előny, a szünet után pedig Hermeczi hatalmas gólt tekert a jobb alsó sarokba, tovább növelve a különbséget. Hermeczi még a fordulás előtt ismét betalált, rajta kívül Székely duplázott és Nagy is feliratkozott a góllövők közé, amivel már 10–0-ra vezetett csapatunk.

A harmadik negyedben némileg szervezettebbé vált a Salgótarján védelme, húsz perc alatt “csupán” egyszer találtak be fiataljaink, miközben a túloldalon Szilágyi Leventének bravúrral kellett hárítania Papp Csanád lövésénél. A játék képe ugyanakkor nem változott, kapujuk elé szögeztük a vendégeket, a hajrában pedig kiszakadt a gólzsák, tíz percen belül újabb három gólt szereztek Balla Imre tanítványai. Nagy András remek egyéni megmozdulásai között Hermeczi Károly lőtte ki a jobb alsót, így U12-es csapatunk kiütéses, 14–0-s győzelmet aratott az SBTC felett. Szép volt, fiúk!

MLSZ országos U12-es bajnokság, 5. forduló

DEAC – SBTC 14–0 (10–0)

DEAC: Szilágyi – Rácz, Kozma B., Hermeczi, Székely, Nagy A., Németh L., Kósa, Lukács

Csere: Boros

Vezetőedző: Balla Imre

Gólszerző: Székely (6., 28., 38.), Kozma B. (10.), Kósa (11.), Nagy A. (16., 20., 36., 70., 74.), Hermeczi (23., 28., 50., 73.)

Balla Imre: Nagyon büszke vagyok a srácokra, összekapta magát a társaság a keddi vereség után, s végig fegyelmezetten, motiváltan futballozva megérdemelt győzelmet arattunk. Uraltuk a mérkőzést, folyamatos nyomás alatt tartottuk a Salgótarján kapuját, szép gólokat szereztünk. Erre a bátor támadójátékra lenne szükség a jövőben az akadémiai riválisok ellen, a srácoknak el kell hinniük, hogy képesek a kimagasló teljesítményre, mert tisztán látszik, hogy az elmúlt három hónapban rengeteget fejlődtünk.