Tornagyőzelem a felkészülés jegyében

Korosztályos lánycsapatunk gőzerővel készül a következő szezonra, Fülöp Diána tanítványai munkás napokon vannak túl. A megterhelő edzések mellett egy tornán is részt vett együttesünk, melyet sikerült megnyerniük.

Véget ért a nyári pihenő, U19-es lánycsapatunk két hete elkezdte a felkészülést a 2021-2022-es bajnoki szezonra. Korosztályos együttesünk irányítását az előző idényben az U16-os csapatnál dolgozó Fülöp Diána vette át.

„Jelentősen átalakult a keret, voltak, akik „kiöregedtek”, ők az NB II-es csapatban folytatják, illetve akadtak, akik tanulmányaik miatt abbahagyták a labdarúgást. A távozókat pótolandó az U16-os csapatból többen felkerültek, valamint új játékosok érkezéséről is beszámolhatok. Elég fiatal a keret, aminek külön örülök, így hosszú távra tudok tervezni. Csapatjátékról lévén szó, az egyik legfontosabb feladat, hogy minél jobban összekovácsolódjon a társaság, egy összetartó, jó közösség alakuljon ki. Az elmúlt két hétben az erőnléti edzésekre helyeztük a hangsúlyt, ügyelve arra, hogy a játékosok fokozatosan kapják meg a terhelést, ezzel is elkerülve a sérüléseket. Augusztus elején már áttérünk a labdás foglalkozásokra, taktikai, technikai feladatok szerepelnek a programban. A lányok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok, becsületesen dolgoznak” – fogalmazott a felkészülés kapcsán a szakvezető.

Az edzések monotonitását megtörendő egy tornán szerepelt lánycsapatunk, melyen a mieinken kívül a házigazda Balmazújváros, a Kisvárda, valamint a DVTK két korosztályos gárdája is részt vett.

„Egy nívós tornán vehettünk részt hétfőn, ami tökéletesen illett a felkészülésünkbe. Mivel még nem volt labdás edzésünk, így nem az eredmény érdekelt, sokkal inkább arra voltam kíváncsi, erőnlétileg hogy bírjuk a sorozatterhelést. Jó visszajelzést kaptam, fizikálisan rendben voltunk, az pedig grátisz, hogy sikerült megnyernünk a tornát. A házigazdákkal 1–1-es döntetlent játszottunk, a többi ellenfelünket 1–0-ra győztük le” – mondta a tornáról korosztályos együttesünk edzője.

Bár a felkészülés ezen szakaszában még korai latolgatni a bajnoki esélyeket, szakvezetőnk erről is ejtett néhány szót.

„Az első edzés előtt leültünk a lányokkal beszélgetni, elmondtam, én mindig úgy lépek pályára, hogy nyerni akarok. Megkérdeztem tőlük, velem tartanak-e, erre egyértelmű igen volt a válasz, így nem is lehet más a célunk, mint a bajnoki aranyérem. Ezért fogunk dolgozni, ha mentálisan rendben leszünk és minden meccsen száz százalékot nyújtunk, akkor meg is tudjuk valósítani a céljainkat” – zárta gondolatait Fülöp Diána.