U12: Érvényesült a papírforma Egerben

Nem tudták megtréfálni a listavezetőt fiataljaink, továbbra is várat magára az első bajnoki győzelem.

U12-es csapatunk első pontjaiért hajt, ám az erőviszonyok ismeretében tisztában voltunk vele, hogy nem Egerben lesznek a legjobb esélyeink a győzelemre, Balla Imre tanítványai ugyanis szombat délután a listavezető otthonába látogattak, a Heves megyei alakulat mindhárom eddigi ellenfelének legalább hét gólt rúgott.

Fiataljaink becsülettel küzdöttek, ám hamar világossá vált, hogy melyik a jobb csapat, a bajnokaspiráns a mérkőzés egészét tekintve fölényben futballozott, s fokozatosan őrölte fel korosztályos együttesünket. Az egriek első találata a 13. percben született, Kovács Áron révén, majd kisvártatva Országh András és Farkas Dániel is beköszönt. A fordulás előtt Szabó Dominik növelte négygólosra az előnyt, s bár a pihenőt követően a DEAC előtt is adódtak lehetőségek, újabb gólt riválisunk szerzett. Az elkövetkezendő szűk félórában jól zárt a debreceni retesz, a találkozó ezen periódusában egyenrangú ellenfelei voltunk az éllovasnak, ám a hajrában még kétszer megzördült a hálónk, így az Eger végül 7–0-s győzelmet aratott. Szégyenkezésre ugyanakkor nincs okunk, hiszen riválisaink sem úszták meg hét alatt a bajnoki címre is eséllyel pályázó egriek otthonában, a javítási lehetőségre pedig nem kell sokat várni, október első hétvégéjén az SBTC gárdáját látjuk vendégül.

Eger SE–DEAC 7–0 (4–0)

DEAC: Tóth-Kocsmáros – Nánási, Kozma B., Vass, Hermeczi, Németh L., Kósa, Molnár L., Lukács

Csere: Szilágyi, Rácz, Karacs, Székely, Boros

Edző: Balla Imre

Balla Imre: Becsülettel hajtottak, nagyot küzdöttek a srácok, így a vereség ellenére is gratulálok nekik. Az eddigi eredmények is bizonyítják, hogy az Eger a bajnoki cím egyik fő várományosa, ezen a mérkőzésen a tisztes helytállás volt a célunk. Ez összességében sikerült, a látottak alapján reális a végeredmény, a folytatásban pedig azért dolgozunk, hogy hamarosan megszülessen az első bajnoki győzelmünk.