U16-osaink döntetlent játszottak a Békéscsabával

Kertész Tamás csapata hamar megszerezte a vezetést, azonban a Békéscsaba még az első félidőben fordított. Fiataljaink a fordulást követően hatalmas küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot, a hajrában pedig egészen közel jártak a győzelemhez, de az edzőmeccs végül döntetlennel zárult.

U16-os fiataljaink két Eger elleni edzőmeccset követően szerdán az NB I-be feljutó Békéscsabával mérték össze tudásukat a Dóczy utcai SportCampuson. Az immáron Kertész Tamás vezetésével és Balla Imre segédletével készülő együttesünk a tavalyi gyakorlás során a viharsarkiaktól mindkétszer kikapott, így játékosaink a minél több játékperc reménye mellett a visszavágás vágyával léptek pályára.

A mérkőzést ugyan a vendégek kezdték jobban, de Sinka Gábor mindhárom csabai lövésnél résen volt. Aztán a mieink már egészen korán, a 4. percben megszerezték a vezetést, egy szöglet utáni kavarodást követően Botos Patrik talált a jobb alsóba. A gyors gól jót tett a találkozónak, a helyzetekből a folytatásban sem volt hiány. A 17. minutumban a lila-fehérek távoli lövésből egalizáltak, mely után bár továbbra is nagy volt az iram, a kapuk csaknem negyedórán át érintetlenek maradtak. A mezőnyjátékot követően a Békés megyei gárda akarata érvényesült, és mivel a szünet előtt pedig egy kontra végén sikeresen a bal alsóba céloztak, így egygólos hátrányban vonultunk pihenőre.

A második félidő elején fiataljaink beszorították kapujuk elé az ellenfelet, kis híján az egyenlítés is összejött, azonban Botos Patrik közeli próbálkozását, valamint Pásztor György szabadrúgását is nagy bravúrral hárította a csabai kapus. A folytatásban is a csapatunk volt kezdeményezőbb, ám a Békéscsaba kontratámadásai is veszélyt hordoztak magukban. A 56. percben a védelmi megingásunkat a viharsarkiak azonnal kihasználták, de még sok idő volt hátra, így természetesen a kétgólos hátrány ellenére sem adták fel fiaink. Bora Péter sarokrúgása után ugyan még nem láthattunk újabb gólt, küzdeni tudásunknak hamarosan meg lett az eredménye. A 63. percben tizenegyeshez jutottunk, melyet Dudás Gergő magabiztosan értékesített. Három perccel később Veleczki János csapott le remekül egy lecsorgó labdára, majd bődületes erővel zörgette meg a hálót. A lila-fehérek láthatóan fáradtak, amit a játékosaink is felfedeztek, Dudás Gergő előtt több lehetőség is adódott, ám a vendégek hálóőre nagy védésekkel segítette csapatát. Egyértelműen mi álltunk közelebb a győzelemhez, azonban Majtényi Dávid bombája centikkel a keresztléc fölé vágódott, így U16-os korosztályunk harmadik tesztmeccse végül 3–3-as döntetlennel végződött.

U16-os felkészülési mérkőzés

DEAC – Békéscsaba 3–3 (1–2)

DEAC: Sinka – Kelemen, Grecskó, Juhász, Papp G., Dudás, Papp Z., Hajdú, Bora, Botos, Sámi Cserék: Nagy N., Veleczki, Tar, Majtényi, Kozma, Nagy M., Pál, Pásztor

Vezetőedző: Kertész Tamás

Gólszerzők: Botos (4.), Dudás (63. – tizenegyesből), Veleczki (66.)

Kertész Tamás: Kiváló erőpróba volt számunkra a mostani, hiszen egy olyan hasonló képességű csapattal mérhettük össze a tudásunk, mellyel majd a bajnokságban is találkozunk. Tavaly a Békéscsabával szemben mindkét edzőmeccsünkön alulmaradtunk, örömteli, hogy ezúttal három gólt is szereztünk, de a védekezésünkön van még mit javítani. Pozitívum, hogy kétgólos hátrányból fel tudtunk állni, és a végén akár még a győzelmet is megszerezhettük volna. Remélem, hogy jövő hétre kialakul a végleges keret, próbáljuk megtalálni a lehető legoptimálisabb kezdőcsapatot. Hétvégén a DVSC LA 2008-as csapata ellen egy újabb edzőmérkőzés vár ránk, igyekszünk a mostani hibáinkat javítani.

T.H.