Városi derbikkel zárul a hét

A megyei korosztályos bajnokságokban vitézkedő csapataink egy kivétellel városi riválisok ellen lépnek pályára.

Kozma László legényei kétszer kerültek hátrányba a Bestrong ellen, de mindkétszer egyenlítettek és gyűjtöttek be egy pontot előző héten. Ifistáink a következő fordulóban idegenbe látogatnak, szombaton a 9. helyen álló Hajdúnánás otthonában vizitálnak. A vendéglátók is sikerrel vették az előző akadályt, 2-0-ra győzték le a Nyíradonyt. Ősszel az adonyiak örülhettek, 2-1-re múlták felül a mieinket, van tehát miért visszavágni. Kellenek is a pontok, hiszen a dobogó belátható távolságra van, egy győzelemmel akár csökkenteni is lehetne a hátrányt a Berettyóújfaluval szemben.

Hegedűs Györk alakulata magabiztos játékkal győzte le 3-0-ra a legutóbbi fordulóban a Balmazújvárost és kezdtek el zárkózni a középmezőnyhöz. Hétvégén tovább csökkenthetik a különbséget, ehhez a 11. pozícióban lévő Józsát kellene legyőzniük. A kék-fehérek vereséggel zártak előző héten, a Sárréti egy góllak bizonyult jobbnak náluk. Kellemetlen emlékeink lehetnek az őszi párharcról, ugyanis fiataljaink szeptemberben 3-2-s verséget szenvedtek a városi riválistól. Remélhetőleg ezúttal a mieink sikerével zárul a találkozó.

A győztes tavaszi nyitány után püspökladányi döntetlennel folytatták a pontvadászatot U16-osaink. Hétvégén viszont az egyik legnehezebb párharc vár a srácokra, ugyanis a listavezető városi riválissal, a Bestronggal találkoznak. Azonos játékerőt képvisel a két gárda, a pontok sorsáról a pillanatnyi forma dönthet. Ősszel megosztoztak az egységeken a felek, de a Hegedűs-tanítványok ezúttal mindhármat szeretnék begyűjteni.

Az év első párharcát sikerrel vívta meg Sáfár Péter csapata, 4-2-re nyertek a Püspökladány otthonában. Srácaink tavaszi duplázásra készülnek, erre minden esélyük meg is lesz, ugyanis vasárnap a középmezőny végén található Bestronggal találkoznak. Ősszel nem okozott különösebb nehézséget a párharc megnyerése, tizenkétszer zörgették meg fiaink a zöld-fehérek hálóját. Azóta biztos léptek előre játékban a pallagiak, de egyértelműen csapatunk a mérkőzés esélyese.

Kiss Levente ifjoncai is megkezdik tavasz menetelésüket, méghozzá derbivel indul a szezon, ugyanis a városi rivális Loki Focisulival találkoznak. Az első körben a piros-fehérek nyertek 7-3-ra, bízunk abban, ezúttal fordított eredmény születik.

Megyei I. osztály U-19 20. forduló

Hajdúnánás – DEAC

03.18. 13:00      Hajdúnánási Sportpálya

DASE – Józsa SE

03.18. 13:00      Böszörményi úti Campus

Megyei U-16 A csoport 16. forduló

DASE – Bestrong

03.19. 11:00      Bestrong Sportkomplexum

Megyei U-14 A csoport 16. forduló

DASE – Bestrong

03.19. 09:00      Bestrong Sportkomplexum

Megyei U-13 A csoport 12. forduló

DASE – Loki Focisuli

03.19. 10:00      Böszörményi úti Campus