Vasárnap a kisebbeké a pálya

A Bozsik Fesztivál mellett megyei és országos bajnokik is jutnak a hét utolsó napjára.

Izgalmas mérkőzésekkel zárul a hét, s bár a bajnoki korosztályaink idegenben játszanak, a cívisvárosban is lesz mit nézniük a szülőknek, szurkolóknak. Reggel 8 órai kezdettel intézményi Bozsik Fesztivált rendeznek a Dóczy utcai Sportcampus műfüves pályáján, ahol 10 órai kezdettel az U9-es, U10-es és U11-es fiatalok is pályára lépnek. Ebben a korosztályban a mieink mellett a Loki Focisuli, a Mezőkövesd és a Sajóvölgye korosztályos csapatai alkotják a Bozsik mezőnyét, a Sportcampus mellett a Böszörményi úton két pályán zajlanak majd az események.

Létavétesen zárul az U13-as megyei bajnokság idei kiírása, a DASE fiataljai előbb a házigazdával, majd a Nyírlugossal találkoznak. Korosztályos együttesünk a létavértesi alakulattól novemberben egygólos vereséget szenvedett, míg a nyírlugosi együttes felett magabiztos győzelmet aratott. Hegedűs Györk tanítványai legutóbbi négy mérkőzésüket egyaránt megnyerték, ezeken ráadásul egyetlen gólt kaptak, így bizakodva várhatják az utolsó játéknapot.

Megyei U13-as bajnokság, 8. forduló

Létavértes–DASE/Nyírlugos–DASE

05.15. 09:00/10:00, Létavértesi Sportpálya

Három forduló van még hátra az U14-es bajnokságból, Takács Tamás együttese vasárnap délelőtt a Szolnoki MÁV otthonában vendégszerepel. Korosztályos együttesünk rossz sorozatát szeretné lezárni a kék-fehérek legyőzésével, ami ősszel már összejött, akkor hazai környezetben hatot gurítottunk riválisunknak. A szolnokiak a tabella kilencedik helyéről várhatják az összecsapást, míg a mieink a tizedikek, s mivel mindkét gárda 27 ponttal áll, ezúttal kiélezett ütközetre van kilátás.

MLSZ országos U14, Alap csoport Kelet, 24. forduló

Szolnoki MÁV FC–DEAC

05.15. 10:00, Szolnoki Tiszaligeti Stadion

Idegenben lép pályára az országos bajnokságban szereplő U12-es és U13-as csapatunk, mindkét gárda a Mezőkövesd Zsóry vendége lesz vasárnap. Egyelőre hibátlan a mérlegünk a borsodiakkal szemben, Balla Imre és Szabó János tanítványai egyaránt kettőből kétszer legyőzték riválisukat. Ahogyan akkor, várhatóan ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, de az elmúlt hetekben mutatott szervezett, koncentrált játékkal jó esély mutatkozik a győzelemre.

MLSZ országos U13/U12, Észak-Kelet, 24. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–DEAC

05.15. 11:00/13:00, Mezőkövesdi Tűzoltó Sporttelep

Idei utolsó mérkőzését játssza U14-es lánycsapatunk, Balogh József tanítványai a Nyíregyháza Spartacus együttesét látják vendégül a Sportcampus műfüves pályáján. Egy esetleges győzelemmel a nyolcadikról akár a hatodik helyre is ugorhatna korosztályos együttesünk, de a bajnokaspiráns szabolcsiak ellen erre kevés az esély, sokkal inkább a tisztes helytállásban reménykedhetünk.

Leány regionális U14, Észak-Keleti csoport, 17. forduló

DVSC-DEAC–Nyíregyháza Spartacus

05.15. 15:00, DEAC Sportcampus