Vereség a rangadón

A DASE U16-os csapata közvetlen riválisához, a Hajdúböszörményhez látogatott vasárnap délelőtt.

Két veretlen csapat mérte össze erejét vasárnap, mely játéknapon Hegedűs Györk fiai a Hajdúböszörménnyel vívtak rangadót. Győzelem esetén csapatunk visszavehette volna az első helyet a Bestrongtól, sajnos azonban másképp alakult a 80 perc.

Szinte kezdés után megszerezhették volna fiataljaink a vezetést, ám kihasználatlanul maradt a hatalmas helyzet. A folytatásban nagy küzdelem folyt a pályán, mindkét fél támadófelfogásban futballozott, nem egyszer forogtak veszélyben a kapuk. Az első gólra viszont majd félórát kellett várni, sajnos nem a mieink szerezték, egy szépen elvégzett szabadrúgásból a hazaiak találtak be és várhatták előnyből a második félidőt.

Szünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a Hegedűs-tanítványok, ez pedig hamar meghozta gyümölcsét, a 43. percben Kristóf Zsombor szintén szabadrúgásból volt eredményes és kiegyenlített. Srácaink nem bírták a saját maguk által diktált tempót, a fáradság jelei mutatkoztak rajtuk, egy-egy szituációnál láthatóan, már lassabban reagáltak. Ezt ki is használták a hazaiak és átlövésekből bevéve a kapunkat, négygólos előnyre tettek szert. A végén Lakatos Roland faragott ugyan a hátrányból, de ezzel csak kozmetikázni tudta a végeredményt, csapatunk 5-2-re alulmaradt a rangadón.

Megyei U-16 A csoport 5. forduló

Hajdúböszörmény – DASE: 5-2 (1-0)

DASE: Varga K. (Ördög 41’) – Hajdu, Kiss T., Villás, Bessenyei, Kristóf, Kaprinyák (Lakatos 59’), Magyar, Harsányi, Ivánka, Péter (Kiss B. 63’)

Edző: Hegedűs Györk

Gólszerzők: Kristóf 43’, Lakatos 71’

Hegedűs Györk: Egyből egy nagy helyzettel indítottuk a mérkőzést, sajnos nem sikerült betalálnunk. Az első félidő kiegyenlített volt, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de szabadrúgásból ellenfelünk szerzett vezetést. A második félidőt jól kezdtük, nyomás alá helyeztük a böszörményieket, ennek meg is lett az eredménye, sikerült egyenlítenünk. A folytatásban kiütközött, hogy ellenfelünknél idősebbek is játszottak, fizikálisan felőröltek minket. A fáradtság következménye, hogy lassabban reagáltunk, a távoli lövéseknél késve léptünk ki, ezekből pedig gólokat kaptunk. Fiatal csapatunk fizikálisan nem tudta felvenni a versenyt a Hajdúböszörménnyel, de ezek a meccsek visznek előre.