Veretlen tornagyőzelem

U13-as csapatunk a XIII. Nemzetközi Utánpótlás Teremlabdarúgó Tornán lépett pályára.

Bereczki Tamás ifjú legénysége szombaton Cigándra utazott, hogy összemérje erejét külföldi és hazai együttesekkel. Fiataljaink kiváló teljesítményt nyújtottak, öt meccsből ötöt megnyertek, 39 gólt szereztek és csak ötöt kaptak. Az aranyérem és a kupa mellett Bacsa Benedek a gólkirálynak járó különdíjat is átvehette, aki 14 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

-Elégedett lehetek, hiszen veretlenül nyertük meg a tornát. Kreatívan, kombinatívan, ötletesen futballoztunk. Egyéni megoldásokkal, labdanélküli mozgással és mélységi passzokkal jól alakítottuk ki az azonos és létszámelőnyös helyzeteket. Azt kértem a gyerekektől, próbálják az ellenfél védővonalát átjátszani, amit meg is valósítottak. Mindazt, amiket edzéseken gyakoroltunk, viszont láttam a pályán, öröm volt nézni tanítványaim felszabadult játékát. Védekezésben csapatként funkcionáltunk, egy-két hiba azért becsúszott, de örülök annak, hogy a fiúk tudták, miben hibáztak. A presszing nagyon jól működött, jó volt a dinamikája, jó volt az agresszivitása, melyeknek köszönhetően sok labdát szereztünk. Ami apró pici hiányosság lehetett a tornán, az pont abban rejlett, hogy a labdaszerzések után az átmenetekben nem voltunk elég hatékonyak. Amit a szakmai rész mellett ki kell emeljek, az a megfelelő hozzáállás és a mentalitás volt. Azzal a céllal utaztunk Cigándra, hogy tornagyőztesként térünk haza, a srácok minden meccsen ennek szellemében futballoztak. Érződött, hogy akarják a győzelmet, ezért mindent meg is tettek a pályán. Mindenki nagyon jó teljesítményt nyújtott, Bacsa Beni pedig 14 találatával gólkirályi címmel is gazdagodott. Gratulálok tanítványaimnak – értékelt Bereczki Tamás.

Eredmények

Slavia Tuke – DEAC: 0-14

DEAC – Csenger: 6-3

Galaxy Kids – DEAC: 0-10

DEAC – Fehérgyarmat: 4-1

DEAC – Slavia Tuke/A: 5-1

DEAC U13: Bacsa Benedek, Bényei Tamás, Greskó Bence, Halczman Zétény, Laczikó István, Laczkó Sándor, Szegedi Zsombor, Ujvárosi Zsombor, Ungvári Zalán

Vezetőedző: Bereczki Tamás