A japán világbajnok ezúttal jobbnak bizonyult

Dél-Koreában elrajtolt az olimpiai kvalifikáció. Battai Sugár a 32 közé jutott a szöuli Grand Prix-n.

A tízállomásos egyéni olimpiai kvalifikációs sorozat nyitó fejezetét rendezték Dél-Korea fővárosában, Szöulban.

A szövetség tájékoztatása szerint férfi és női kardban a magyarok csapatban akarnak kijutni az olimpiára, mivel ha ez sikerül, akkor Párizsban hárman indulhatnak egyéniben. A kvótát kizárólag a csapatversenyeken lehet megszerezni, jelen időszakban az egyéni viadalok eredményei kizárólag abból a szempontból számítanak, hogy az ötkarikás játékokon milyen sorsolást kap majd a vívó.

Ettől függetlenül egyéniben minden hadra fogható magyar versenyző kardot ragadott a szöuli Grand Prix-n. Pénteken Battai Sugár sikeresen teljesítette (5 győzelem, 1 vereség) a selejtezőt, és egyből a 64-es táblára jutott.

Battai Sugár Szöulban. Fotó: Augusto Bizzi.

A brit Caitlin Maxwell ellen 15:12-re nyert a DEAC vívója, majd a 32 között egy nagyon erős ellenfél, az első helyen kiemelt, a tavalyi kairói világbajnokság aranyérmese, Misaki Emura várt rá. Nehéz küldetésnek ígérkezett, de nem lehetetlennek, hiszen a DEAC kardozója szűk két hónapja, az athéni világkupán legyőzte a japán versenyzőt.

Az ázsiai ezúttal remek formában vívott, és bár Battai Sugár kezdetben tartotta a lépést, idővel egyre nagyobb hátrányba került. Próbálta megtörni Emura lendületét, ám nem járt sikerrel, a japán a vártnál magabiztosabban, 15:6-ra nyert, kardozónk pedig a 25. helyen zárt.

Eredmények, női kard egyéni Grand Prix, Szöul
Csoportmérkőzések: Battai Sugár 5 győzelem/1 vereség
A 32 közé jutásért: Battai–Maxwell (brit) 15:12
A 16 közé jutásért: Battai–Emura (japán) 6:15