Battai Sugár aranyérmes az U23-as európai körversenyen

A szombati férfi versenyen a junior korú Bányay Marcell a 22. helyen végzett, vasárnap a hölgyek között az érettségire készülő Battai Sugár magabiztos vívással nyert.

Hétvégén Budapest adott otthont a 23 év alatti kardvívók európai körversenyének. Ezen a megmérettetésen ugyan idősebb versenyzők is indulhattak, azonban a ranglistába csak a korosztályos vívók eredménye számít bele.

A szombati napon a férfiak versenyét rendezték, és a DEAC-os Bányay Marcell, valamint K. Szabó Mátyás egyaránt a legjobb 32 közé jutott. Junior korú vívóink remekül helytálltak az erős nemzetközi mezőnyben.

Vasárnap a hölgyek következtek. Battai Sugár Katinka kis betegséggel küzdve is átgázolt a mezőnyön, és magabiztos vívással szerzett aranyérmet. Másik vívónk,Tóth Liliána a nyolcaddöntőig jutott.

Nagyon örülök a győzelemnek, még akkor is, ha ez nem látszik rajtam. Kicsit betegeskedem, aludni sem nagyon bírtam az éjszaka, de szerencsére mindezt nem éreztem a páston. Jól kezdtem ezt az időszakot, hétfőtől pedig jöhetnek az érettségik! Egészen péntekig lesznek a vizsgáim, úgyhogy a tunéziai Világkupa-versenyen egyéniben nem is tudok indulni, ám az érettségi után repülőre ülök péntek éjjel, és a vasárnapi csapatversenyen már ott leszek! – fogalmazott a Magyar Vívó Szövetség honapjának Battai Sugár Katinka.

L. D.