Battai Sugár megnyerte a válogatót

Szombaton Szigetszentmiklóson rendezték a válogatót, vagyis a női és férfi kard Magyar Kupa 3. fordulóját. Battai Sugár aranyérmes lett, így Kónya Csenge vb-bronzérme mellett ma újabb DEAC-siker született.

Először a fiúké volt a főszerep, és a három DEAC-vívó, Bányay Marcell, Sápi Vince és Szabó Márton is sikerrel vette a csoportkört. A nyolcaddöntőbe már csak Bányay Marcell jutott be, miután 15:13-ra legyőzte a Vasas versenyzőjét, Máttyus Sebestyént. A negyeddöntőben derbit láthatott a közönség, hiszen Dávid László tanítványa a Debreceni Sportcentrum vívójával, Iliász Nicolassal csapott össze. Kettejük asszója DEAC-sikerrel zárult, Bányay ugyanis négy tussal bizonyult jobbnak. Az elődöntőbe sajnos már nem sikerült bekerülnie, az újpestiek kardozója, Kossuth Bálint 15:4-re nyert, Bányay pedig a 8. helyen zárt. Ami a többiek helyezését illeti, Sápi 23., Szabó 28. lett.

Bányay Marcell

A nőknél Battai Sugár Katinka, valamint Kis Abigél ragadott kardot. Utóbbi a 32-ig jutott, míg kétszeres világbajnokunk egészen simán menetelt a döntőig. A végső sikerért a válogatottbeli csapattársával, Katona Renátával vívott a DEAC üdvöskéje, aki nyert 15:10-re, így az ő nyakába került az aranyérem.

Magyar Kupa, 3. forduló, Szigetszentmiklós
Férfi kard egyéni
Csoportkör: Bányay 4 győzelem 2 vereség, Sápi 3/3, Szabó M. 2/3
32 között: Rabb (Vasas)–Szabó M. 15:6, Noseda (DVSZ)–Sápi 15:9, Bányay–Máttyus (Vasas) 15:13
Nyolcaddöntő: Bányay–Iliász (DSI) 15:11
Negyeddöntő: Kossuth (UTE)–Bányay 15:4

Női kard egyéni
Csoportkör: Battai 4 győzelem 1 vereség, Kis 2/3
32 között: Battai–Izsák (BHSE) 15:6, Kis–Kovács A. (Vasas) 12:15
Nyolcaddöntő: Battai–Tóth-Horpáci (Vasas) 15:2
Negyeddöntő: Battai–Szabó P. (BHSE) 15:4
Elődöntő: Battai–Pusztai (BVSC, betegség miatt visszalépett)
Döntő: Battai–Katona (Vasas) 15:10