Czill-arany és Sápi-bronz a vidékbajnokságon

Vívószakosztályunk legfiatalabb sportolói kiemelkedő teljesítményt nyújtottak hétvégén, a Szolnokon megrendezett utánpótlás vidékbajnokságon. A vasárnapi versenynapon a 15 év alatti pengeforgatókat várták a szervezők.

Sápi Áron a legnépesebb fiú párbajtőrmezőnyben állhatott fel a dobogó alsó fokára. A serdülő fiúk között Sápi 4/1-es csoportkört követően két magabiztos győzelmet aratott a táblán. Az elődöntőben egy végletekig kiélezett asszóban, mindössze egyetlen találattal szenvedett vereséget, így az előkelő 3. helyen végzett.

Czill Soma a fiú kardvívók között ugyan kétszer még hibázott a csoportkörben, azonban a táblán már nem talált legyőzőre. Értékes győzelmeket aratva, izgalmas döntőt követően állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Halasi-Kovács Anna a hölgyek között az 5. helyen végzett.

A versenyt követően Bíró Dávid, egyesületünk edzője értékelte a fiatalok teljesítményét.

Áron remekül vívott, az elődöntőben mindössze egyetlen találaton múlt a még fényesebb érem. Czill Soma teljesítménye is kiemelkedő volt, a vívásán meglátszik, hogy már egy éve Dávid Lászlóval dolgozik. Taktikailag és technikailag is nagyon sokat fejlődött, megérdemelten nyerte meg a versenyt – összegzett Bíró Dávid.

L. D.