Ez egy tökéletes nap volt

Az egyéni világkupagyőzelem után Battai Sugár és Dávid László értékelt.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Battai Sugár szenzációs vívással vk-győztes lett Athénban. A DEAC kardvívója pályafutása során először nyert egyéniben felnőtt világversenyen, így érthetően boldogan nyilatkozott honlapunknak a sikeréről.

A nap előtt egyáltalán nem gondoltam, hogy megnyerem a versenyt, de ahogy haladtam előre, egyre magabiztosabb lettem. A legszorosabb a Chiara Mormile elleni asszó volt, amit sajnos magamnak nehezítettem meg, de végül egy tussal legyőztem az olaszt. Talán onnantól vívtam igazán felszabadultan. A döntőben Olga Kharlannal csaptam össze az aranyért. A tavalyi Európa-bajnokságon már vívtam vele, akkor kikaptam tőle, nagyon örülök, hogy ezúttal én nyertem. Ez a világkupagyőzelem sok önbizalmat adott, hiszen jó visszajelzés, hogy így is tudok vívni, mindenképpen nagy önbizalmat ad a jövőre nézve – fogalmazott a DEAC üdvöskéje.

Battai Sugár edzője, Dávid László is természetesen elégedetten értékelte tanítványa teljesítményét.

Sugár nagyon fegyelmezetten vívott, a legtöbbet hozta ki magából. A mezőny teljes volt, senki sem hiányzott. Reggelire a világranglistán nyolcadik Navarro volt az előétel, majd az olasz Mormile-t verte meg, ami után átszakadt benne a gát. A szintép top 10-es francia Queroli után az aktuális világbajnok Misaki volt az áldozat. Az elődöntőben a világklasszis francia Brunet, majd a döntőben a kardvívás élő legendája, Olga Kharlan sem tudta megállítani. Suginak tehát öt top 10-es vívót sikerült felülmúlnia, azt hiszem, nyugodtan mondhatom, tökéletes napunk volt. A vasárnapi csapatverseny után a következő nagy feladat, hogy a junior világbajnokságon minél jobb vívással rukkoljunk elő. Ha ez sikerül, az érmek sem maradnak el – összegzett Dávid László.

Fotók: FIE – International Fencing Federation