Világkupa: ezüstérmes a női kardcsapat

Szombaton Battai Sugár a 20. helyen végzett egyéniben, ma pedig ismét pástra lépett a kardcsapat tagjaként a belgiumi Sint-Niklaas városában rendezett világkupán.

A Battai Sugár, Pusztai Liza, Szűcs Luca, Márton Anna összeállítású kvartett a nyolcaddöntőben kezdett, ahol 45:30-ra győzte le Németországot. Már a negyeddöntőben összejött a magyar-olasz kardklasszikus, amely – ahogy várható volt – hatalmas küzdelmet hozott, végül a DEAC vívójának vezérletével a mieink négy tussal jobbnak bizonyultak, és ezzel a legjobb négy közé jutottak.

A döntőért a dél-koreai csapattal vívott a magyar válogatott. Ez az asszó még az előzőnél is szorosabb lett, de végül ismét Sugiék örülhettek, akik 45:42-re diadalmaskodtak.

A fináléban – mint az előző két világbajnokságon – a franciák ellen lépett pástra kvartettünk, és ezúttal a gallok örülhettek, akik 45:32-re nyertek, a magyar csapat pedig egy nagyon értékes ezüsttel gazdagodott, ezáltal az olimpiai kvalifikációs ranglista második helyén végzett. Mindez azért fontos, mert ezen rangsor alapján párosítják majd a párizsi olimpián a csapatokat, és korántsem mindegy, kivel kerül össze a kvartett a negyeddöntőben. A válogatottunk emellett a világranglistán is feljött a második helyre.

Női kard világkupa, csapat, Sint-Niklaas
Nyolcaddöntő: Magyarország–Németország 45:30 (Szűcs +8, Pusztai +4, Battai +3)
Negyeddöntő: Magyarország–Olaszország 45:41 (Battai +4, Szűcs +3, Márton +1, Pusztai -4)
Elődöntő: Magyarország–Dél-Korea 45:42 (Szűcs +8, Battai +6, Márton -2, Pusztai -9)
Döntő: Franciaország–Magyarország 45:32 (Battai +1, Szűcs -3, Marton -3, Pusztai -8)