Újabb bronz a világkupán

Osváth Richárd a kedden tőrben szerzett bronzérme után nem sokat pihenhetett, ma ugyanis kard egyéniben várt rá újabb megmérettetés a Thaiföldön rendezett olimpiai kvalifikációs világkupán.

Osváth Richárd a selejtezőt kiemeltként kihagyva a 32-es főtáblán a hazai színekben versenyző Korakod Sangsawang elleni 15:6-os sikerrel máris a nyolcaddöntőben találta magát. Itt a kínai Jang Cseng sem tudta megállítani a DEAC vívóját, aki egy szoros asszóban 15:14-re diadalmaskodott.

A negyeddöntőben a francia Ludovic Lemoine ellen már egy nagyon sima, 15:4-es győzelemmel jutott tovább kiválóságunk, aki így a fináléért vívhatott.

Az elődöntőben a tegnapi naphoz hasonlóan kínai ellenfél, Jianquan Tian várt rá (a kínaiak egyébként nagyon erősek ebben a sportágban, tegnap például tőrben az első három helyen ők végeztek). Ricsi nagyon jól kezdett, 4:1-re elhúzott, majd 6:3-ra is vezetett, innen azonban egyenlített Tian, aki 7:7 után át is vette a vezetést (7:8). Ez a DEAC vívóját alaposan megzavarta, és innentől egyetlen tust sem tudott bevinni, így ellenfele nyert 15:7-re, Osváth Richárd pedig újabb bronzérmet szerzett.