Világkupa: Osváth Richárd újabb érmet szerzett

A DEAC vívója a pénteki aranyérem után szombaton ezüstöt szerzett az egri világkupán.

Osváth Richárd a tegnapi, tőrben elért világkupagyőzelme után ma kard fegyvernemben is éremszerzési esélyekkel kezdte meg a küzdelmeket.

A pénteki naphoz hasonlóan ezúttal sem kellett selejtezőt vívnia, hanem rögtön a főtáblán kezdett. Klasszisunk az első asszóján magabiztos, 15:5-ös győzelmet aratott a dél-koreai Yeong Rae Cho felett. A következő körben a japán Yasu Naoki sem tudta megnehezíteni Osváth dolgát, aki 15:6-os sikerrel a legjobb nyolc közé jutott. A negyeddöntő izgalmasabban alakult, hiszen a 2016-os paralimpiai aranyérmes ukran Andrij Demcsuk 8:4-re vezetett már, ám vívónk innen felállva, remek teljesítménnyel fordított és végül 15:10-re diadalmaskodott.

Az olasz Edoardo Giordan ellen szintén szorosabb volt az asszó, de Ricsi végig vezetve 15:13-ra nyert, így az aranyéremért vívhatott. A döntőben a világbajnoki és paralimpiai arannyal is rendelkező Piers Gilliver volt az ellenfél. A finálét a DEAC kiválósága indította jobban (6:2), de egyenlíteni tudott a brit. A folytatásban is többször Ricsinél volt a fór, ám a végén Gilliver összpontosított jobban, ennek köszönhetően 15:13-as sikerével ő végzett az élen.

Osváth Richárdnak remekül alakult ez a hétvége Egerben, mivel pénteken arany- , szombaton pedig ezüstéremmel gazdagodott.

Fotó: MPB