Rangos nemzetközi tornán zárjuk az évet

Quirikó Vivien vezetőedző elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata egyik ütközeten sem feltett kézzel lép pályára.

Az utóbbi két évben sikert sikerre halmozó DEAC női futsalcsapatának külföldön is egyre nagyobb nimbusza van. Együttesünk szeptemberben Portugáliában tette le a névjegyét, Viana de Castelóban az előkelő második helyen zárt. Quirikó Vivien tanítványai karácsony előtt Olaszországban egy még nívósabb viadalon állhatnak rajthoz. Játékosaink a csoportkörben az olasz és a holland bajnokkal találkoznak, a másik hármasban pedig a lengyel, a spanyol és a portugál pontvadászat címvédője bizonyíthat.

Óriási megtiszteltetésnek tartjuk, hogy meghívtak minket erre az eseményre, amit nem hivatalos Bajnokok Ligájának is nevezhetünk – kezdte a beszélgetést Quirikó Vivien. – Európa élcsapatai ellen mérhetjük le, milyen szinten állunk. A lányok nagyon örültek, amikor meghallották a hírt, bár ahogy közeledik a rajt, némi izgatottságot érzek rajtuk. Sajnos nem lehet teljes a keretünk, mivel Tóth Anita, Tóth Nóra és Anasztázia Dmitrijenko sem tarthat velünk, így reaktiváltuk Sovány Lizát. Abban biztos vagyok, hogy olyan értékes tapasztalatokkal gazdagodunk, amelyeket hasznosíthatunk a hazai porondon. A hármasunkban a házigazda a favorit, de igyekszünk megnehezíteni a dolgát. A papírforma alapján a hollandok nagyjából hasonló szinten állhatnak, mint mi. Bízom benne, hogy legalább a második helyet elcsípjük a csoportban, így megküzdhetnénk a bronzéremért. A nyitónapon pont nem lesz meccsünk, emiatt lesz lehetőségünk arra, hogy hasznos információkat gyűjtsünk a vetélytársainkról. Rövid idő alatt vár ránk három nagy iramú összecsapás, ezért az edzéseken az erőnlétre kiemelt figyelmet fordítunk. Az NB I-ben általában mi dominálunk, de elképzelhető, hogy ezúttal ez másképp lesz. Nem zárom ki, hogy olykor a stabil védekezésre kell építenünk, valamint az öt a négy elleni taktikánk szintén előtérbe kerülhet. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a klubnak és a támogatóinknak, az Outback Motortek Európa Kft.-nak és a Troya Szuperdiszkont Kft.-nak azért, hogy elindulhatunk ezen a tornán – zárta mondandóját vezetőedzőnk.

A csoportkört követően december 22-én rendezik meg a helyosztókat, a harmadikok az ötödik, a másodikok pedig a harmadik helyért küzdhetnek meg, míg a hármasok győzteseire a döntő vár.

A csoportbeosztás:

A-csoport: DEAC, Cittá di Falconara (olasz), DRS Vijfje (holland)

B-csoport: Benfica (portugál), Poznan (lengyel), Atlético Navalcarnero (spanyol)

A DEAC programja:

December 20.: Cittá di Falconara-DEAC
December 21.: DEAC-DRS Vijfje

Fotó: Derencsényi István