Készülnek a cheerleaderek a szezonra

Fotóriporterünk, Derencsényi István tegnap a DEAC cheerleadereiről elkészítette az idei képeket. Közben a csapat edzője, Ócs Adrienn beszámolt honlapunknak a felkészülésről.

A DEAC cheerleaderei múlt héten kezdték meg a felkészülést. Minden edzés futással kezdődik a Dóczy József utcai SportCampus atlétikai pályáján, majd a fitneszteremben erősítenek a lányok, végül jöhet a koreográfiák gyakorlása. Egyelőre hetente csak kétszer találkoznak, ugyanis azt még nem tudni, ebben az évben mikor és hol rendeznek tornákat. Amint kialakul a program, az edzésszám is fokozódik majd.

A debreceni lányok közel egy évvel ezelőtt vettek részt utoljára versenyen, akkor a Győrben rendezett Valentine’s Cheer Cup országos bajnokságon nagyon jól teljesítettek: a Senior Freestyle Pom kategóriában a második helyen végeztek. Ezt követően a koronavírus-járvány mindent megváltoztatott, a kiírt további megmérettetéseket törölték.

Amíg nincs meg a versenyprogram, addig nem nagyon tudunk tervezni sem. Ha már van kitűzött időpont, akkor a célokat is meg tudjuk fogalmazni, és ennek megfelelően összeállítani a felkészülés menetét. Egyelőre a DEAC csapatainak mérkőzésein sem vehetünk részt” – tudtuk meg a cheerleaderek edzőjétől, Ócs Adrienntől.

Szeptemberben a szakosztály válogatót tartott, amelyre rengetegen jelentkeztek. Nem meglepő, hiszen a DEAC cheerleaderei egyre népszerűbbek.

Az augusztusi DEAC-DVSC labdarúgó-mérkőzés előtt felléptünk, ezt követően a Trollfoci sokat foglalkozott velünk, így még többen megismertek minket. Sok új követőnk lett a közösségi oldalakon, és ennek is köszönhető, hogy a válogatóra sokan eljöttek. Tavaly a gólyatáborokban is rendszeresen jelen voltunk, ezáltal még többen megismerhettek minket, és azt, amit képviselünk. Mindannyian a Debreceni Egyetem hallgatói vagyunk, és a mozgás, a tánc szeretete mellett számunkra a tanulás is nagyon fontos” – zárta szavait Ócs Adrienn.

Fotóriporterünk, Derencsényi István tegnap a DEAC cheerleadereiről elkészítette az idei képeket. Egyéni, csoport- és csapatképek egyaránt készültek, amelyek itt tekinthetők meg!