Elek Gergő: végig kézben tartottuk a mérkőzést

Szentes-Bíró Tamás szerint a Debreceni Egyetem alakulata a mélyebb keretből is sokat profitált.

A DEAC férfi futsalcsapata parádés győzelemmel örvendeztette meg a DESOK-ba kilátogató drukkereket hétfő este. Elek Gergő együttese gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte az Aramis elleni bajnokit, hiszen a szünetben 4-0 állt az eredményjelzőn. A térfélcsere után sem lassítottak játékosaink, akik végül 8-2-re diadalmaskodtak. Szentes-Bíró Tamás is remek napot fogott ki, hiszen két góllal zárta az ütközetet.

“A kezdés előtt megbeszéltük, hogy maximálisan bele kell állnunk ebbe a találkozóba. Az első két fordulóban szűkebb kerettel tudtunk kiállni, ennek köszönhetően előfordult, hogy már az első félidő végére eléggé elfáradtunk. Szerencsére most ebből a szempontból is ideálisabb volt a helyzet, hiszen mindenki bevethető volt, így mindig friss emberek tudtak a pályán lenni” – mutatott rá a csapatkapitány.

A brazil Rodrigo megmutatta, hogy nagyon jól járt vele a DEAC, hiszen élete első NB I-es összecsapását két találattal zárta.

“Védekezésben és labdaszerzésben amit ő tud nyújtani, párját ritkítja Magyarországon, emellett elöl sem jön zavarba. Úgy gondolom, nagyon hasznos tagja lesz a csapatunknak – hangsúlyozta Elek Gergő vezetőedző, aki ezt követően összefoglalta az Aramis elleni meccs tanulságait. – Az elejétől fogva domináltunk, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Az első félidőben csak akkor került nagy helyzetbe az ellenfelünk, amikor mi óriásit hibáztunk. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy ugyanolyan intenzitással folytassák a találkozót. Nagyon örülök, hogy az összes játékos bizonyítási lehetőséget kaphatott. A felsőházba vágyunk, ennek fényében ez egy kötelező győzelem volt” – hangsúlyozta a tréner.

Siska Gergőék a következő fordulóban a címvédő Haladást fogadják, a meccset a DESOK-ban rendezik meg szeptember 20-án, 18.30-tól.

A tabella állása:

Fotók: Derencsényi István