Ez megunhatatlan: zsinórban negyedszer lettünk kupagyőztesek!

A Debreceni Egyetem alakulata a második félidőben kétszer is beköszönt, ezzel pedig két vállra fektette a tolnaiakat.

Az utóbbi időben a DEAC és a Tolna női futsalosainak bérelt helyük van a Magyar Kupa döntőjében. 2022 és 2023 után vasárnap délután a dr. Koltai Jenő Sportközpontban ismét ez a két gárda küzdhetett meg az aranyéremért. A legutóbbi két finálé játékosaink győzelmével zárult: két éve 1-0, tavaly pedig 2-0 lett a végeredmény. A budapesti final four szombati játéknapján Quirikó Vivien együttese a TFSE-t verte 2-0-ra, míg a másik elődöntőben a Tolna az NB II-es Salgótarján ellen 4-1-re diadalmaskodott. Az már a mai mérkőzés előtt biztos volt, hogy az egyik Krascsenics ünnepelhet, hiszen nálunk Csilla, míg ikertestvére, Petra a tolnai alakulatban jutott szóhoz.

Rögtön a kezdés után Horváth Viki indítását tenyerelte szögletre Deczki Vanda. Nem sokkal később egy kontratámadás végén Gajzágó Flóra nem a legjobb döntést hozta, így maradt a 0-0. Szerencsére Pozsgai Melinda átmentette a tegnapi formáját, mivel ezúttal is minden kapujára tartó labdát megfogott. A másik oldalon Fülöp Dia célozta meg a jobb alsó sarkot, ám a próbálkozására leért Deczki. Ezt követően Nagy Anikónak, Horváth Vikinek és Hardon Ritának is akadt lövése a szünetig, ám egyik játékosunk sem célzott pontosan.

A második játékrész Krascsenics helyzetével indult, ám ebből sem született gól. A folytatásban is próbáltunk nagy nyomást helyezni az ellenfelünkre, így abban reménykedtünk, hogy hamarosan megtörik a jég. A félidő derekához közeledve Horváth Viki lógott meg, a cseleivel becsapta Wiesner Dalmát, majd a kimozduló Deczki mellett finom mozdulattal juttatta a labdát a kapuba. A vezetés megszerzését követően sem akartunk ráülni az eredményre, ez a mentalitás pedig meghozta a gyümölcsét, mivel Üveges Katalin megduplázta a fórunkat. Ki kell emelni Krascsenics Csillát is, aki remek passzal szolgálta ki a csapatkapitányunkat. A hátralévő időben a tolnaiak öt a négy elleni felállással próbáltak kellemetlenséget okozni, ám hiányzott belőlük az átütőerő. Az utolsó percben még Gajzágó Flóra próbálkozását jegyezhettük fel, ám az állás már nem változott. A 2-0-s diadalunknak hála zsinórban negyedik alkalommal emelhettük magasba a díszes trófeát, ez az érzés pedig továbbra is megunhatatlan!

Magyar Kupa-döntő
DEAC-2F-Bau Tolna-Mözs 2-0 (0-0)
Dr. Koltai Jenő Sportközpont, vezette: Dr. Tóth-Tolnay Annamária, asszisztensek: Karsai Roland, Fábián Balázs.
Gólszerzők: Horváth V. (30.), Üveges (32.).
A DEAC összeállítása: Pozsgai – Fülöp, Horváth V., Gajzágó, Krascsenics. Cserék: Kopjári, André, Rácz, Csepregi, Nagy A., Üveges, Hardon, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotó: MTI/Illyés Tibor