Férfi futsalosaink is megküzdhetnek az aranyért a Magyar Kupában!

A Debreceni Egyetem alakulata a gólpasszokkal nem fukarkodó Rodrigo vezérletével fektette két vállra a Rubeolát.

A DEAC férfi futsalcsapata 2018 után szerepelhettek ismét a Magyar Kupa négyes döntőjében. Négy évvel ezelőtt együttesünket a Rubeola állította meg az elődöntőben. A csömörieknek szombaton a Messzi István Sportcsarnokban vághattunk vissza.

Ellenfelünket lelkes szurkolótábor buzdította Kecskeméten, így gyakorlatilag hazai környezetben érezhette magát. A találkozó első lövésével Szabó Ábel jelentkezett, de Csikós Eriknek nem kellett játékba avatkoznia. Kicsit később Rodrigo kb. 9 méterről tüzelt, a játékszer a kapufán csattant. Ezt követően Szabó pörgetése ment mellé, majd Szentes-Bíró Tamás dolgoztatta meg a Rubeola hálóőrét. Krajcsi sem unatkozott, mivel a vetélytársunk nem csak a védekezésre összpontosított. Kapuvédőnk előbb Kovács Balázs, aztán Schrancz Balázs, végül Hadzsi Máté löketét is védte. Sokáig úgy festett, hogy az első játékrészben nem láthat gólt a publikum, ám a szünet előtt Rodrigo lekészítését követően Szentes-Bíró a léc alá tüzelt. Erre szokták azt mondani, hogy lélektanilag fontos pillanatban vettük át a vezetést.

A térfélcserét követően a lelkesen küzdő Rubeola egalizált: Maruzsi centerezéséből Kovács köszönt be. Nem sokáig szerepelt 1-1 az eredményjelzőn, mivel a 23. minutumban Szabó Ábel ünnepelhetett. Aztán Siska szolgálta ki Harmatit, aki élt a lehetőséggel. Nem adta fel a küzdelmet a riválisunk, mivel egy berúgásból faragott a hátrányán. Később kiderült, hogy ez volt a Pest megyeiek utolsó puskapora. A hátralévő időben Berecz és Szentes-Bíró vette be az NB II-es egylet kapuját, érdekesség, hogy mindkét alkalommal Rodrigo adta a gólpasszt. Brazil játékosunk közel járt ahhoz, hogy ő is betaláljon, de a kapufa kibabrált vele. Sajnos a vége előtt egy ütközés után Krajcsi maradt a földön, cerberusunk nem is tudta folytatni a játékot.

Siskáék a vasárnapi döntőben a Haladással találkoznak. A szombathelyiek a Veszprémet 3-2-re verték, ezzel biztosították a helyüket a fináléban.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy női együttesünk is megküzdhet a legfényesebb medáliáért.

Magyar Kupa-elődöntők

Rubeola FC-DEAC 2-5 (0-1)
gólszerzők: Kovács (21.), Fischer (27.), ill. Szentes-Bíró (19., 34.), Szabó Á. (23.), Harmati (25.), Berecz (28.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Thiago, Rodrigo, Rácz, Szabó Á. Cserék: Tóth B., Faragó, Szentes-Bíró, Vass, Siska, Harmati, Berecz, Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

Haladás VSE-Veszprém Futsal 3-2 (1-1)
gólszerzők: Luiggi (14.), Vatamaniuc-Bartha (29.), Vas (38.), ill. Ton (17.), Pál (38.)

A döntőt vasárnap 19.45-től rendezik meg, a találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.