Krascsenics Csilla: hatalmas tettnek tartom a duplázást

A 23 esztendős gólvágó szerint a csapategység volt az egyik legfőbb erőssége a Debreceni Egyetem csapatának.

Nehéz jelzőket találni a DEAC női futsalosainak a teljesítményére. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai előbb a Magyar Kupában végeztek élen, majd vasárnap a bajnoki döntő negyedik meccse után ünnepelhettek. A tegnapi ütközet egyik főszereplője Krascsenics Csilla volt, aki kétszer is bevette Deczki Vanda kapuját. Gólvágónkkal ünneplésről, sikeres forgalmi vizsgáról és a nyári tervekről is beszélgettünk.

Ezúttal is túlóráztatok a Tolna ellen. Hogyan élted meg a finálé negyedik mérkőzését, amit 3-2-re nyertetek meg?

Elég álmosan kezdtünk, ekkor főleg ellenfelünk elképzelése érvényesült. Szerencsére a folytatásban felpörögtünk, és egyre inkább átvettük az irányítást. Jobban akartuk a győzelmet, szerintem ez volt a kulcs. A tolnaiak is rászolgálnak a dicséretre, nem érdemtelenül jutottak be a döntőbe. Óriási akarat és küzdőszellem jellemzi őket, és elsősorban csapatként erősek. Ebben az idényben egyébként több meglepetés történt, ami bizonyítja, hogy sokkal színvonalasabb lett a pontvadászat.

Neked is kijött a lépés a hétvégén, hiszen a rendes játékidőben és a hosszabbításban is betaláltál.

Fejben nagyon készültem erre a találkozóra. Az utóbbi időben több kritika is érte a játékomat, egyesek azt állították, hogy beleszürkültem a mezőnybe. Nekik is bizonyítani szerettem volna, de elsősorban magamnak akartam megfelelni. A tolnai csarnokba eljöttek a családtagjaim és a barátaim, a biztatásukból sok erőt merítettem. Örültem, hogy végre visszatérhettek a nézők a lelátókra, mivel ilyen hangulatban teljesen más játszani.

Az újabb aranyérem miatt valami azt súgja, hogy remek hangulatban telt a hazaút.

Jól gondolod, Debrecenig nagy bulit csaptunk, bár én annyira nem tudtam elengedni magamat, hiszen ma már forgalmi vizsga várt rám, szerencsére sikerrel vettem az akadályt. Visszakanyarodva az ünneplésre, annyit elárulhatok, hogy ezúttal is Czégény Zsuzsika volt a hangulatfelelős. Hatalmas tettnek tartom a duplázást, bár valamilyen szinten számítottam erre, hiszen nagyon egységes együttest alkottunk.

A sikerek ellenére kimerítő idényt zártatok le. Hogyan fogsz feltöltődni?

Néha azt gondolom, hogy egy robot vagyok, mivel nem érzem a fáradtságot, ennek ellenére jól jön majd a kikapcsolódás. A szünet alatt sem állok le az edzésekkel, emellett van egy családi nyaralónk Fonyódon, ahol sok időt fogok eltölteni. A tervek szerint nyáron ismét elindulunk a strandfoci-bajnokságban, vagyis aktív pihenés szerepel a programomban.

Az éremkollekciód hamarosan bővülhet, hiszen a DLA-DEAC U19-es csapata – amelynél edzőként tevékenykedsz – jelenleg a második helyen áll.

A szezon végéig még az Astrával, az MTK-val és a Fradival találkozunk. Amennyiben ezekből a meccsekből legalább egyet megnyerünk, biztossá válik az ezüstérmünk. Az igazat megvallva a bajnoki címre csak matematikai esélyünk van.

A beszélgetés végén térjünk vissza a futsalhoz. Sok szurkolót foglalkoztat, hogy mik a terveid a következő idényre.

Amikor a DEAC-hoz igazoltam, elmondtam, hogy hosszabb ideig szeretnék maradni, és az elképzelésem nem változott. Kiváló emlékekkel gazdagodtam már az elmúlt két év során, gyakorlatilag egy nagy családba csöppentem. Az is örömteli, hogy a klubnál ennyire fontos szerepet tölt be a női futsal, ami Magyarországon azért nem túl gyakori.