Magyar Kupa: távolabb kerültünk a négyes döntőtől

A Debreceni Egyetem alakulata háromgólos vereséggel zárta a Haladás elleni párharc első felvonását.

A DEAC férfi futsalcsapata szerda este a címvédő Haladást fogadta a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén. A két együttes tagjait Micskó Beni mellett klubunk U7-es és U9-es labdarúgói kísérték a pályára. Felvezető cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy Beni egy ritka betegséggel küzd. A kilátogató drukkerek az adományládába dobott pénzzel Beni külföldi gyógykezeléséhez járulhattak hozzá.

Tihanyi Csaba vezetőedző kerete nem lehetett teljes a mai találkozón, ugyanis Franchu és Nagy Bence is hiányzott. Az első védést Homlok Levente Zsoltnak kellett bemutatnia, a Hali kapusát Thiago tesztelte. A másik oldalon Faragó Ádám sem unatkozott, ám szerencsére hálóőrünk szállította a védéseket. A félidő derekán Faragó Vatamaniuc-Bartha Dávid próbálkozását tolta bravúrral a lécre. Nem sokkal később Berecz Rafael ígéretes kísérlete Hajmásin megpattant, végül a labda a lécen csattant. A tizenhatodik percben megszerezték a vezetést a szombathelyiek: Rutai még a kapufát találta el, ám a kipattanót Henrique Diniz kíméletlenül bevágta. Több gól már nem esett a szünetig, így 0-1-es eredménnyel zárult az első játékrész.

A második félidő elején ismét megvillant Henrique Diniz. A Hali brazil légiósa a labdaszerzése után megiramodott, majd egy csellel becsapta Faragó Ádámot, végül higgadtan értékesítette a helyzetet. Ezt követően nem tudtunk faragni a különbségen, emiatt nagyjából nyolc perccel a vége előtt elővettük az öt a négy elleni játékot. Sajnos ez a felállás nem sült el jól, hiszen egy labdavesztés után Henrique Diniz vette be az üres kapunkat. A lefújásig Berecz kozmetikázhatott volna az eredményen, de nem tudott beköszönni.

Ezzel a 3-0-s vereséggel elég nehéz helyzetből várhatjuk a második felvonást, amelyet jövő szerdán rendeznek meg a Hali csarnokában. Amelyik gárda megnyeri az oda-visszavágós párharcot, bejut a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
DEAC-Haladás VSE 0-3 (0-1)
DESOK, vezette: Zimonyi Péter, asszisztensek: Deme Rajmund, Róka Krisztián.
Gólszerzők: Henrique Diniz (16., 23., 33.)
A DEAC összeállítása: Faragó Á. – Thiago, Berecz, Tóth A., Györi. Cserék: Nyerges, Faragó L., Vass, Harmati, Siska, Szatmári, Varga Z., Farkas, Magyar. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Fotók: Derencsényi István