Quirikó Vivien: Hatalmas tett lenne a címvédés

A vezetőedző kijelentette, hogy a Debreceni Egyetem alakulatát fűti a revánsvágy a vasárnapi kupadöntő előtt.

2022 és 2023 után idén ismét DEAC-Tolna döntőt rendeznek a női futsal Magyar Kupában, az ütközet vasárnap 13 órakor kezdődik a dr. Koltai Jenő Sportközpontban. A legutóbbi két aranycsatáról nekünk lehetnek kellemesebb emlékeink, hiszen két éve 1-0-ra, tavaly pedig 2-0-ra diadalmaskodtunk. A budapesti final four szombati játéknapján Quirikó Vivien tanítványai a TFSE-t győzték le 2-0-ra az elődöntőben, míg a tolnaiak az NB II-es Salgótarjánt verték 4-1-re.

Nehéz dolgunk volt a házigazda TFSE ellen, de ez nem okozott meglepetést, hiszen számítottunk erre – kezdte a beszélgetést vezetőedzőnk. – Az első félidő első felében mi domináltunk, ekkor több gólt is szerezhettünk volna. A szünet előtt megszereztük a vezetést, így az ellenfelünk próbált nagyobb nyomást helyezni ránk a második játékrészben. Összességében megérdemelten jutottunk tovább, örömmel láttam, hogy a lányok az összes taktikai utasítást betartották. Mindenki kivette a részét ebből a sikerből, de Pozsgai Melindát és Üveges Katalint érdemes külön kiemelni. Melinda rutinos kapusnak számít, a tapasztalata pedig sokat ért a meccsen, több nagy védést is bemutatott. Kata szintén főszerepet vállalt ebből a szép eredményből – mutatott rá a vezetőedző.

Együttesünk nemrég a bajnokság elődöntőjében csapott össze a Tolnával. Ez a párharc a vetélytársnak sikerült jobban, mivel kétszer nyert, így biztosította a helyét az NB I fináléjában.

Nem titok, hogy szeretnénk visszavágni a tolnaiaknak ezért a két vereségért. Az előző napokban csak a TFSE elleni találkozóval foglalkoztunk, de most már a tolnaiak vannak a fókuszban. Remekül ismerjük őket, nem hiszem, hogy meg tudnának lepni minket. Figyelnünk kell arra, hogy a támadójátékukat sok elmozgás jellemzi, emellett az öt a négy elleni felállást is gyakran bevetik. Az biztosnak tűnik, hogy belőlünk többet kivett az elődöntő, így a regenerációra nagy hangsúlyt kell fektetnünk, a gyúróink nem fognak unatkozni. Borítékolható, hogy hatalmas csata vár ránk, nem hinném, hogy óriási különbség alakulna ki a két gárda között. Zsinórban negyedik alkalommal lehetünk kupagyőztesek, ami hatalmas tett lenne, főleg annak fényében, hogy ebben a szezonban sok nehézséggel kellett megküzdenünk – zárta mondandóját Quirikó Vivien.

Magyar Kupa-döntő
DEAC-2F-Bau Tolna-Mözs
2024. 05. 12. (vasárnap) 13.00, Dr. Koltai Jenő Sportközpont