Székelyudvarhelyről érkezett új futsalosunk

Balázsi Attila a legutóbbi állomáshelyén halmozta az érmeket, ennek ellenére úgy gondolta, hogy új impulzusra van szüksége.

Alakul a DEAC férfi futsalcsapatának a kerete a következő idényre. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Szabó Stevent és Vincze Szabolcsot is szerződtettük, ezúttal pedig Balázsi Attilát igazoltuk le. A 26 esztendős Balázsi az előző öt évben a Székelyudvarhely gárdájában szerepelt. Sikerekben bővelkedett ez az időszak, mivel a román élvonalban ezüst- és bronzéremmel is gazdagodott, míg 2020-ban a Román Kupát nyerte meg a társaival.

Tihanyi Csaba vezetőedző és Balázsi Attila

Szép emlékekkel gazdagodtam Székelyudvarhelyen, de úgy éreztem, hogy új kihívásra van szükségem. Több román klub is megkeresett, ám amikor Tihanyi Csaba felvette a kapcsolatot velem, nem volt kérdés, hogy a DEAC-ban akarom folytatni a karrierem. A magyar bajnokság színvonalasabb, mint a román, a meccseken a játék sebessége jóval magasabb itt. Tudom, hogy az NB I mezőnyét erős együttesek alkotják, ennek ellenére bízom benne, hogy bejutunk a felsőházba, és ha ez összejön, akkor akár az éremszerzést sem tartom elérhetetlen célnak. Egy agresszív, sokat dolgozó játékosnak tartom magam, de természetesen a gólszerzés sem áll távol tőlem. Reményeim szerint sok találattal örvendeztetem meg majd a DEAC-szurkolókat. Leendő csapattársaim közül Vass Ottóval és Faragó Lajossal már beszélgettem, mindketten nagyon segítőkészek. A legutóbbi idényem nem alakult fényesen, hiszen csak a negyedik helyen zártunk a bajnokságban. Sajnos a saját teljesítményem miatt is maradt bennem hiányérzet, többre vagyok képes annál, amit az előző hónapokban nyújtottam. Már megérkeztem Debrecenbe, tetszik a város, és azt tapasztaltam, hogy a debreceni emberek kedvesek és barátságosak – mondta Balázsi Attila.