Tóth Benedek: A védések felspannoltak

Elek Gergő vezetőedzőben a győzelem ellenére is kavarogtak az érzések.

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai fordulatos mérkőzésen fektették két vállra a Nyírbátort hétfő este a DESOK-ban. A 8-5-ös diadal során Tóth Benedek nem töltött sok időt a pályán, ettől függetlenül főszereplővé vált, mivel két tízméterest is megfogott, egyik alkalommal egykori csapatkapitányunkkal, Szentes-Bíró Tamással babrált ki.

Ennyi faultot egy meccsen még nem láttam… A negyedik szabálytalanság után már mondta a mester, ha tízméteres jön, én állok be. A találkozó előtt videóztunk, így tudtam, melyik játékos hova szokott lőni, emellett az ösztöneimre hallgattam. Örülök, hogy segítettem a csapatnak, a védések felspannoltak, és szerintem a srácok is erőt merítettek belőlük. Tavaly Szentes-Bíró Tamás az edzéseken sokszor rúgott büntetőt nekem, de ezúttal arra hagyatkoztam, hogy az előző találkozón a kapu melyik részét vette célba – összegzett a 21 éves kapus.

Elek Gergő vezetőedző annak ellenére sem volt maradéktalanul elégedett, hogy tanítványai itthon tartották a három pontot.

Az ellenfél futsalosai és a játékosaim is ügyesek voltak, de rajtuk kívül senki más a pályán… Ezt a meccset nem a Nyírbátor tette nehézzé nekünk, hanem mások, akikről nem akarok semmit sem mondani, de hihetetlen volt, amit műveltek. Olyan szabálytalanságokat láttak, amelyeket még a nyírbátoriak sem… A tízméteresek, a büntető és a piros lap miatt kizökkentünk a ritmusból, ezt pedig kihasználták a vendégek a második félidőben. A helyzeteinkkel megint nem sáfárkodtunk túl jól, de az öt a négy elleni játékkal elégedett vagyok. Nagy Bence kiállítása azért is probléma, mert így nem számíthatunk rá az Újpest ellen, de próbáljuk megfelelően pótolni – mutatott rá a tréner.

Ahogy Elek Gergő is jelezte, a következő fordulóban az újpestieket látjuk vendégül.

A tabella: