Tovább akarunk jutni

A Debreceni Egyetem alakulata megkezdi a szereplését a Magyar Kupában.

A DEAC férfi futsalosaira hétfő este a Nyírség elleni kupacsata vár. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a hazai gárda várhatná a következő kör sorsolását. Az ellenfél az NB II Keleti csoportjában jelenleg a hetedik pozícióban tanyázik, tizenhárom mérkőzés alatt tizenhárom pontot szerzett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek leggólerősebb játékosa Pekk Tamás, a rutinos futsalos eddig nyolcszor köszönt be a bajnokságban.

Együttesünknek a holnapi ütközet lesz az első tétmeccse 2022-ben. Szentes-Bíró Tamásék az NB I-ben a felsőházért küzdenek, az alapszakasz hajrájának a negyedik helyről vághatnak neki.

Elek Gergő vezetőedzővel december végén készítettünk egy évértékelőt. A beszélgetés során a tréner elárulta, hosszú kupamenetelésben reménykedik.

Nem akarjuk lebecsülni a Nyírség együttesét, de csalódás lenne, ha nem vennénk ezt az akadályt. Szeretnénk bejutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe, bár sok függ a sorsolástól. Az előző idényben Fortuna nem fogta a kezünket, hiszen korán meg kellett küzdenünk a Veszprémmel idegenben, bízunk benne, hogy most kegyesebb lesz velünk – mutatott rá a szakember.

Magyar Kupa 2. forduló
Nyírség FC-DEAC
2022. 01. 10. (hétfő) 19:00, Újfehértó Szegedi Károly Sport-és Szabadidőközpont