Új célt tűztünk ki

Elek Gergő vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem csapatának olyan játékosai vannak, akik egymásért is küzdenek.

Férfi futsalosaink már szenteste előtt egy nappal megajándékozták a DEAC-szurkolókat a Kecskemét legyőzésével. A szerb és román válogatott légiósokat felvonultató kecskemétiek nem igazán találtak a játékunk ellenszerét. Az első félidőben kétgólos fórra tettünk szert, amit a lefújásig meg tudtunk duplázni. A 4-0-s diadalt követően a negyedik pozícióból várhatjuk a folytatást.

“Egyénileg és csapatként egyaránt remekül játszottunk. A védekezésünk kilencven százalékban jól működött, bár néhány hiba azért becsúszott. Támadásban viszonylag kevés labdát adtunk el, de amikor ez megtörtént, vissza tudtunk zárni. A felsőház gyakorlatilag megvan, most már az a célunk, hogy minél előkelőbb helyen kerüljünk be oda” – fogalmazott Elek Gergő.

A gólgyártást Szabó Lajos indította el a hatodik percben, ekkor Thiago passzát követően bombázott Tombácz Róbert kapujába.

“Az volt a tervünk, hogy minél hamarabb szerezzük meg a vezetést. Szerintem nagy lökést adott a csapatnak a találatom. Felvettük az ellenféllel a kesztyűt, és szerencsére mi jöttünk ki győztesen a meccsből” – összegzett a 19 esztendős futsalos.

Együttesünk ebben az idényben parádés teljesítményt nyújt az NB I-ben: nyolc diadal mellett csupán négy vereség “csúfítja” a mérleget. Azt is hozzá kell tenni, hogy csak a Haladás (kétszer is), a Berettyóújfalu és a Veszprém tudott minket két vállra fektetni. Vezetőedzőnk úgy véli, az átigazolásokból sokat tudtunk profitálni.

“Elégedett vagyok az erősítésekkel. Olyan játékosok érkeztek hozzánk, akik kötődnek a DEAC-hoz. Siska Gergő és Sánta Attila itt kezdte a pályafutását, Faragó Lali és Thiago pedig visszatért. Az igazolások során arra figyeltem, hogy az öltöző is rendben legyen, vagyis nem egyéniségekre, hanem csapatra volt szükség. A keretünk tagjai a pályán kívül is jóban vannak egymással, így egymásért is küzdenek a meccseken. A srácok szerencsére még mindig vevők a munkára. Jövőre meg kell tartani ezeket a fiúkat, hogy még előrébb tudjunk lépni” – hangsúlyozta Elek Gergő.

A tréner rövid pihenőt adott a tanítványainak, a munka január 4-én folytatódik.

Fotók: Derencsényi István