A házi pontkirály is a DEAC-ot választotta

A jelentős KHL-múlttal rendelkező Jevgenyij Mozer aláírt a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatához.

Tavaly nyáron sokan felfigyeltek arra a hírre, miszerint a Budapest Jégkorong Akadémia HC leigazolta Jevgenyij Mozert, aki pályafutása során 298 mérkőzést játszott az orosz legmagasabb osztályban, a KHL-ben, és 41 gólt lőtt, valamint 32 gólpasszt osztott ki. A most 31 éves jégkorongozó igazolta jó hírét, nagy erőssége lett a fővárosiaknak: 25 találatával, valamint 27 asszisztjával csapata legeredményesebb játékosa lett, a +/- statisztikája pedig az Erste Ligában a harmadik legjobb volt.

A jobbkezes csatár most a DEAC-hoz írt alá, és mivel a tavalyi csapattársai, Ilja és Kirils is nálunk folytatja, így kijelenthető, hogy szurkolóink ősztől az EL leghatékonyabb csatársorát láthatják a pályán az egyetemi klub színeiben.

Egy éve játszom Magyarországon, jó volt megtapasztalni az itteni hokikultúrát is. Megszerettem az országot, a sok szép várost, az itt élő embereket és a világ minden tájáról érkezett jégkorongozókat. Az előző idényben a BJA-val több kemény meccset játszottunk a DEAC ellen, amelyet egy erős, gyors csapatnak tartok. A bajnokság után, amikor személyesen beszélgettem Vaszjunyin Artyommal, nagyon tetszett, amit felvázolt. Amikor pedig megtudtam, hogy a barátaim is ide igazolnak, az csak plusz motivációt jelentett számomra. Nagy örömmel írtam alá a szerződésemet, és nagyon várom, hogy a DEAC-ban is bizonyíthassak – fogalmazott Jevgenyij Mozer.