A szurkolók támogatására is számítanak kézilabdázóink

Az előző héten parádézó Boros Tamás elárulta, hogy a kevésbé jól sikerült őszi idény után jót tett a lelkének a kecskeméti találkozó.

A DEAC kézilabdacsapatának eddig nem termett sok babér a Cegléd elleni mérkőzéseken a mostani idényben. Együttesünk a szeptemberi bajnokin 31-23-as, míg az októberi kupameccsen 35-27-es vereségbe futott bele a Pest vármegyeiek csarnokában. Szombat este fordulhat a kocka, hiszen Mándi Norbert tanítványai a DESOK-ban látják vendégül a ceglédieket. A két gárda aktuális helyezése alapján nagy csatára készülhetünk, hiszen a kilencedik fogadja a nyolcadik pozícióban tanyázó alakulatot.

Szeretnénk megszerezni a két pontot, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Nem felejtettük el az őszi vereségeket, természetesen fűt minket a visszavágás vágya. Abban bízunk, hogy drukkereink ismét sokan lesznek a lelátókon, és lelkes buzdításukkal nagy erőt adnak nekünk. Az ellenfélnél bőven akadnak olyan játékosok, akik korábban az NB I-ben bizonyítottak. Ki lehet emelni kulcsembereket, például Tamási Zsolt, Pásztor Ákos és Juhász Károly is fontos szerepet tölt be, de gyakorlatilag minden poszton remek kézilabdázók szerepelnek – nyilatkozta Boros Tamás.

A DEAC a 2024-es esztendő első bajnokiján a Kecskemétet fektette két vállra a Messzi István Sportcsarnokban. A 25-21-es diadal egyik fő letéteményese Boros volt, ugyanis 46 százalékos védési hatékonysággal zárta az ütközetet.

Örültem, hogy ilyen teljesítménnyel rukkoltam elő, de azt hozzá kell tenni, hogy ez a védelem érdeme is. Kiválóan dolgoztunk hátul, gyakran előfordult, hogy a kecskemétiek még lövésig sem jutottak el. Az ősszel nem igazán jött ki a lépés, ezért kellett már nekem egy ilyen pozitív visszacsatolás. Keményen dolgozom azért, hogy ezt a produkciót állandósítani tudjam. Egyébként tipikus első meccs volt ez, mindkét csapat sokat hibázott. A szünet után szerencsére feljavult a támadójátékunk, ennek köszönhetően pedig összejött a fordítás – zárta mondandóját a kapusunk.

NB I/B 17. forduló
DEAC-Ceglédi KK
2024. 02. 10. (szombat) 18.00, DESOK