Jókor jön a szünet

Mándi Norbert vezetőedző szerint a győriekkel vívott találkozó utolsó perceiben a Debreceni Egyetem alakulatának a produkcióját a fáradtság is befolyásolta.

A bajnoki címét már korábban bebiztosító Győr 30-23-ra nyert szombaton a DESOK-ban, ezzel megszakadt a DEAC férfi kézilabdacsapatának négy meccsből álló veretlenségi sorozata az NB I/B-ben. Azt hozzá kell tenni, hogy Mándi Norbert vezetőedző keze ezúttal is eléggé meg volt kötve, ugyanis együttesünk több húzóembere maródi. A végjátékban egyébként Karnok Donát, Király Máté, Kiss Bálint és Portik Dobos Szabolcs személyében négy olyan ifjú tehetség volt a pályán, akinek ezen a szinten még nincs hatalmas rutinja.

Kerezsi Ádámnak kiment a bokája az egyik edzésen, ezért nem nevezhettük a mérkőzésre. Neki ezzel a testrészével nyáron már volt gondja, az orvos szerint ezúttal négy hét kihagyás vár rá – kezdte a helyzetjelentést Mándi Norbert a lefújás után. – Ádám hiánya miatt még szűkösebb kerettel vághattunk neki a meccsnek, és az első félidőben István Péter és Fülöp Gábor is kidőlt a sorból, sajnos Peti sérülése súlyosnak tűnik, míg a végén Pethő Ákosnak fájt a bordája. Ahogy megígértem, a fiataloknak is játéklehetőséget adtam, Portik Dobos Szabi abszolút meghálálta a bizalmat, a többiektől egy kicsit több vagányságot vártam. Elképzelhető, hogy a következő meccsen Szabi lövi először a hetest, sőt az is benne van a pakliban, hogy kezdeni is fog. A vereség ellenére gratulálok a fiúknak, hiszen amit elterveztünk, azt megvalósították, bár nyilván becsúsztak pontatlanságok. Lehetett volna kicsit szorosabb a vége, ám így sem vagyok csalódott vagy bosszús. A hajrában fizikális és mentális fáradtságot egyaránt éreztem. Támadásban a hét a hat elleni felállásunk veszélyesebb lett volna, ha István Petire számíthatunk, de Hornyák Zoli jól megoldotta a feladatát. Ezen a héten szünetel a bajnokság, amit nem bánunk, mivel lehetőségünk nyílik a frissítésre. Az Ajka elleni utolsó hazai mérkőzésre fókuszálunk inkább, ugyanis ekkor többen utoljára szerepelnek a csapatban. Persze Veszprémbe sem feltartott kézzel fogunk elutazni – hangsúlyozta a trénerünk.

A Rába-partiak hálóőre, Pásztor Imre bravúrjaival sok borsot tört játékosaink orra alá, többek között két büntetőt is megfogott.

Megbeszéltük, hogy a győri kapusnak milyen területeket kellene lőni. Az elején felülre céloztunk, ez ült is. Sajnálom, hogy több helyzetet elhibáztunk, ez a korábban már említett mentális fáradtsággal magyarázható. Az, hogy ekkora lett a végére a különbség, az ő érdeme is. Egyáltalán nem lepett meg minket, tudtuk, hogy képes ilyen kiemelkedő produkcióra – zárta a mondandóját Mándi Norbert.

A kilencedik helyen álló DEAC-ra ebben az idényben még két bajnoki vár: május 17-én veszprémi kirándulás szerepel a programban, majd az utolsó játéknapon az Ajka vizitál a csarnokunkban, ezt a találkozót a tervek szerint május 25-én rendezik meg.

Fotó: Szolnoki László