Mándi Norbert a védekezést és a kapusteljesítményt méltatta

A vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulatának a támadójátéka közel sem volt zökkenőmentes a pénteki összecsapáson.

A DEAC kézilabdacsapata pénteken Kecskeméten lejátszotta az év első bajnokiját. Mándi Norbert legénysége jól kapta el a tavaszi rajtot, ugyanis 25-21-re nyert a Messzi István Sportcsarnokban. Kellett már ez a sikerélmény a játékosainknak, hiszen ezt megelőzően legutóbb október elején győztek házon kívül.

A masszív védekezésnek és a kiemelkedő kapusteljesítménynek köszönhetően diadalmaskodtunk – kezdte az összegzést vezetőedzőnk. – A kecskemétiek a belső zónából nagyon veszélyesek, így az volt a cél, hogy kiszorítsuk őket, és a széleken fejezzék be az akcióikat. Elöl nem működött tökéletesen a gépezet, bár annak örültem, hogy emberelőnyben hatékonyan támadtunk. Szerencsére a srácok akkor sem adták fel a harcot, amikor hátrányban voltak, ilyen mentalitásra lesz szükség a következő találkozókon is. Többször mondtam már, hogy nagyon kiegyenlített az NB I/B, emiatt minden idegenben szerzett pont sokat érhet – hangsúlyozta Mándi Norbert.

A kecskeméti sikerből Boros Tamás és István Péter is oroszlánrészt vállalt. Kapusunk 46 százalékos védési hatékonysággal zárt, míg István mind a nyolc helyzetét értékesítette.

Tomi az ősszel kicsit kereste önmagát, bár akadtak jó mérkőzései. Úgy érzem, hogy kellett már a lelkének egy ilyen produkció. Abban az esetben, ha ezt a formát állandósítja, akkor nagy gondunk nem lesz. István Peti keze nem igazán szokott megremegni, ezért próbáljuk őt tömni a labdákkal. Az első félidőt két góllal zárta, emiatt gondolkodtunk azon, hogy lecseréljük. Végül a szünet után is bizalmat szavaztunk neki, ami remek döntésnek bizonyult – világított rá Mándi Norbert.

A tabella kilencedik pozícióját elfoglaló együttesünk szombaton a nyolcadik Ceglédet látja vendégül a DESOK-ban. Ebben az idényben a Pest vármegyeiek a bajnokságban és a Magyar Kupában is két vállra fektették kézilabdázóinkat, akik a reményeink szerint a hétvégén revánsot vesznek.

A ceglédi keretben több olyan játékos akad, aki komoly NB I-es rutinnal rendelkezik. Szerintem az aktuális helyezésük nem mutatja reálisan az erejüket. Biztos vagyok benne, hogy a drukkereink egy érdekes találkozót látnak majd. Fontos lenne, hogy minél többen szurkoljanak nekünk a helyszínen, ugyanis ez mindig erőt ad – mondta trénerünk, aki hozzátette, egy-két új taktikai húzással is próbálják meglepni a ceglédieket.