Mándi Norbert: Büszke vagyok a srácokra

A vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulatának a tagjai maximálisan tartották magukat ahhoz, amit a bajnoki előtt megbeszéltek.

A DEAC férfi kézilabdázói szombaton a Szigetszentmiklóst fogadták az NB I/B-ben. Sokáig a vendégek akarata érvényesült, a 39. percben 14-18 szerepelt az eredményjelzőn. Ezt követően ritmust váltott együttesünk, és és egy 7-0-s sorozattal fordított. A hátralévő időben szoros küzdelmet láthatott a DESOK-ba kilátogató publikum, de szerencsére a kulcspillanatokban mi összpontosítottunk jobban, a végeredmény 29-26 lett.

Nem ideális helyzetből vágtunk neki a találkozónak, ugyanis betegségek és sérülések miatt már Ajkára is csak tizenhárom fővel tudtunk elutazni – kezdte az értékelését Mándi Norbert. – Ezúttal akadtak olyan kézilabdázók, akik nem egészségesen vállalták a játékot, ettől függetlenül remek teljesítménnyel jelentkeztek. Számítottunk arra, hogy nehéz meccs vár ránk, mivel a Szigetszentmiklóst elég robusztus játékosok alkotják. A kihagyott helyzeteinkkel a saját dolgunkat nehezítettük meg, szerencsére a második félidőben már jobban sáfárkodtunk a lehetőségeinkkel. A végére a védekezésünk szintén összeállt, ami ugyancsak kulcsfontosságúnak bizonyult. Hátul türelmesnek kellett lennünk, mivel az ellenfél hosszú lefolyású támadásokat vezetett. Büszke vagyok a srácokra, hiszen nagyot harcolva, a megbeszélt taktikát betartva gyűjtötték be a két pontot. Három találkozó óta veretlenek vagyunk, ebből mindenképpen erőt meríthetünk, ám nem bízhatjuk el magunkat. Rendbe kellett tennem a fiúk önbizalmát, ami úgy érzem, hogy sikerült. Ezen a héten szünet lesz a bajnokságban, az edzéseken igyekszünk kijavítani a hibáinkat – zárta mondandóját a vezetőedző.

Nyolcadik helyen álló gárdánk következő meccse március 18-án lesz Balatonfüreden.

Fotó: Derencsényi István