Mándi Norbert: Legutóbb februárban örültem ennyire

A szakvezető szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem roppant meg attól, hogy többen is kidőltek a sorból.

A DEAC kézilabdázói bravúros győzelemmel zárták az élvonalba vágyó Szigetszentmiklós elleni pénteki mérkőzést a DESOK-ban, a végeredmény 30-28 lett. Mándi Norbert legénysége ezzel a sikerrel immáron három fellépés óta veretlen az NB I/B-ben. A jó sorozat értékét növeli, hogy a nyolcadik helyen álló együttesünk a sok sérülés miatt több sebből vérzik.

Úgy érzem, hogy a nehézségek még jobban összekovácsolták a csapatot – kezdte a beszélgetést Mándi Norbert. – Ebben a szituációban az edzésmunkán is változtatnunk kellett, hiszen ennyi emberrel nem lehet ugyanúgy dolgozni, mint teljes kerettel. A találkozó előtti napon pihenőt kaptak a fiúk, és a jelek szerint ez jól sült el. Egyébként Almássy Ricsi és Illés Tomi sem teljesen egészségesen vállalta a játékot, ennek ellenére mindketten kitettek magukért, de gyakorlatilag mindenki fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő. Bejöttek azok a játékelemek, amiket gyakoroltunk a meccs előtt. A védekezésünk remekül működött, sikerült az ellenfél erősségeit kiiktatnunk. Az sem mellékes, hogy mindig akadt valaki, aki kihúzta a csapatot a nehéz helyzetből. A srácoknak a meccs előtt azt mondtuk, hogy az ellenfélnek van több vesztenivalója, mivel a feljutásért küzd. Az őszi összecsapáson is tartottuk a lépést a Szigetszentmiklóssal, ennek ellenére két góllal kikaptunk. Nagyon sajnáltam, hogy akkor nem jött össze a pontszerzés. A szurkolók ezúttal is csodálatosak voltak, nekik is szeretnék köszönetet mondani. Talán legutóbb februárban örültem ennyire, amikor a Békést fektettük két vállra – mondta a vezetőedzőnk.

Alakulatunk nagyjából negyven percen keresztül a hét a hat elleni játékot alkalmazta, ebből pedig sokat profitált.

Ezt a felállást az energiaspórolás miatt erőltettük, mivel a sérülések miatt a belső posztokon csak négy emberünk maradt, ami embertelen. A szigetszentmiklósiak védelmét erős emberek alkotják, ezért nem akartunk velük birkózni. Azt tervezzük, hogy a következő meccseinken is elő fogjuk venni ezt a játékelemet. Kevesen hitték azt, hogy sikerülhet ez a győzelem, de mi nem adunk fel egy mérkőzést sem, bárki is legyen az ellenfelünk. A héten a tréningeken már láttam pozitív előjeleket, amik bizakodásra adtak okot. Teljes csapattal is bravúr lett volna a diadal, ám ebben az esetben ez hatványozottan igaz – zárta mondandóját Mándi Norbert.

Játékosaink pénteken a Vecsés otthonában vizitálnak, a meccs 18.30-kor kezdődik.

Fotók: Derencsényi István