Mándi Norbert: Védekezésben éreztem nagyobb problémát

A tréner szerint a Debreceni Egyetem alakulata újabb játékost veszített el hosszú időre.

A DEAC férfi kézilabdacsapata az év utolsó hazai bajnokiján megszorongatta a második helyen álló Veszprémet, de a pontszerzés nem jött össze. Az első játékrészben többször vezetett Mándi Norbert legénysége, ám a szünet után mindig a bakonyiak voltak előnyösebb pozícióban, végül a találkozó 28-30-as eredménnyel zárult.

Védekezésben éreztem ezúttal nagyobb problémát, pedig semmilyen újdonsággal nem rukkolt elő az ellenfelünk. Rengeteg olyan megingásunk volt hátul, amelyeket az előző meccseken nem láttam. Támadásban azok a játékelemek, amiket gyakoroltunk, bejöttek. Aztán talán a fáradtság miatt elöl becsúszott három-négy hiba, amelyből könnyű gólokat szereztek a vendégek. A szünet előtt rendeztük a sorainkat, így egalizáltunk. Ha jól emlékszem, a második játékrészben 24-25-ös eredménynél legalább négyszer lett volna esélyünk az egyenlítésre, ennek ellenére nem éltünk a sanszokkal. A vereség mellett Almásy Ricsi sérülése is komoly gondot jelent. Nem nézett ki jól az eset, minden bizonnyal hosszú időre kidőlt a sorból. Valószínűleg a fiúkat mentálisan kicsit megfogta ez az eset. Korábban Kathi Petit veszítettük el, így el kell gondolkodni azon, hogyan pótolhatjuk őket – nyilatkozta Mándi Norbert.

Együttesünk jelenleg a kilencedik pozíciót foglalja el az NB I/B-ben. Előzésre vasárnap nyílik lehetőség, hiszen játékosaink a nyolcadik Ajka otthonában vizitálnak. A Veszprém vármegyeiek jelenleg jobb gólkülönbségükkel előzik meg Pethő Ákosékat.

Ajkán mindenképpen győzni szeretnénk, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az egyik közvetlen riválisunkról beszélünk – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

Fotó: Kovács Péter