Változott a felkészülési terv és a célkitűzés

Az NB I/B-ben első körben a bennmaradás kiharcolása lesz a cél a DEAC kézilabdacsapatánál.

Mint arról beszámoltunk, az Orosháza visszalépett a kézilabda NB I/B-től, helyén a DEAC indul a következő szezonban. Az új helyzet megváltoztatta a felkészülési tervet és a célokat.

Az elkészült felkészülési tematikát több szempontból is módosítani kell – kezdte a felnőttcsapat vezetőedzője, Mándi Norbert. – A fizikális munkán kívül nagy hangsúlyt szerettem volna fektetni a csapat és az egyének fejlődésére, amire az NB II-ben több idő jutott volna, ám a másodosztályban nehezebb lesz megoldani, hiszen ez már szinte profi liga. Minden héten nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanakkor minden találkozó egy fejlődési lépcsőfok lesz a gárda életében. Amikor elvállaltam az együttes irányítását, hároméves tervet beszéltünk meg a klubvezetéssel, ami módosul abban a tekintetben, hogy most hirtelen az eredetileg felvázolt második évnek kell érvényesülni: kiharcolni a bennmaradást! Első körben ez az elvárás, ami nem lesz egyszerű, mivel a csapatok névsorát látva elég erős bajnokság elé nézünk. Úgy gondolom ugyanakkor, hogy meg fogjuk oldani a ránk bízott feladatot, ennek rendelünk alá mindent a jövőben. Előnyt jelenthet, hogy a keret nagy része egyben maradt, a három fiatal játékoson – Zalai Balázs, Tóth Máté, Péter Dominik – kívül más nem távozik, és próbálunk erősíteni, jelenleg is folynak tárgyalások – tette hozzá Mándi Norbert.

A DEAC kézilabdázói egyéni program alapján már július 11-től edzenek, míg a közös munka július 18-án, hétfőn kezdődik; egy héttel hamarabb a tervezettnél, mivel a bajnokság is egy héttel korábban rajtol az NB I/B-ben. Az első két napon inkább futóedzések lesznek, az érdemi munka szerdától veszi kezdetét.

A 2022-2023-as NB I/B mezőnye