Balogh Pál: jó munkát lehet végezni a DEAC-nál

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Balogh Pál irányításával vág neki a következő szezonnak. A keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy Balogh munkáját Antal Gábor fogja segíteni. Az új edző beszélt a felkészülés menetrendjéről, valamint arra is kitért, hogy milyen stílusú DEAC-ot várhatnak a nézők az NB II-ben.

2+2 éves szerződést kötött klubunkkal. Miért döntött úgy, hogy elfogadja az ajánlatot?

Balogh Pál: A DEAC olyan háttérrel rendelkezik, amilyennel nem sok csapat büszkélkedhet. Ilyen körülmények között nagyon jó munkát lehet végezni. A felvázolt filozófia is szimpatikus volt. Az értékeket, amelyeket a klub képvisel, szeretnénk megtartani, de ezeket profi szemlélettel kívánjuk ötvözni.

Hétfőn kezdik a felkészülést az augusztus elején induló bajnokságra.

Balogh Pál: Így igaz, a programot már összeraktuk kollégámmal, Antal Gáborral. Egyhetes edzőtábort is tervezünk, amely során három találkozót is játszunk. Hasznos lesz a közösen eltöltött időszak, hiszen a kohézió kialakulhat, emellett a játékosokat még jobban megismerhetjük. Az edzőmeccsekről még nem tudok konkrétumokat elárulni, ugyanis jelenleg is zajlanak az egyeztetések.

A biztos bennmaradás lehet az elsődleges célunk a másodosztályban. Mit gondol a mezőny erősségéről?

Balogh Pál: Nehéz erről még beszélni, hiszen minden együttesnél lesznek változások. A koronavírus az egész mezőnyt érzékenyen érintette gazdasági szempontból. Menet közben fogjuk megtapasztalni, hogy az ellenfeleink milyen játékerőt képviselnek. Azzal tisztában vagyunk, hogy hol vannak komolyabb célok, ez nem jelent újdonságot.

A mostani kerettagokról mennyi információval rendelkezik?

Balogh Pál: Akadnak olyan játékosok, akikkel korábban együtt dolgoztam. Tudom, hogy több labdarúgó is komoly tapasztalattal rendelkezik. Meggyőződésem, hogy a rutinjuk hatalmas segítség lesz.

Szenvedély, alázatosság, kohézió, állandóság – ezt a négy jelzőt emelte ki a sajtótájékoztatón. Ennek fényében a szurkolók milyen DEAC-ot láthatnak a pályán?

Balogh Pál: Ez nagy mértékben függ attól is, hogy milyen keretet tudunk kialakítani. Olyan csapatot kívánunk építeni, amely bátran felvállalja a támadójátékot a stabil védekezés mellett. Továbbá gyors futballt szeretnék látni a fiúktól.