Belényesi Csaba: a célunk a bennmaradás kiharcolása

A DEAC védője a szünet során feltöltődött, így újult erővel kezdhette meg a felkészülést.

A Debreceni Egyetem csapatának futballistái a nyúlfarknyi pihenőt követően hétfőn ismét munkába álltak. Sándor Tamás tanítványai nem fognak unatkozni ezen a héten, hiszen minden nap két edzésen vesznek részt, hétvégén pedig a tervek szerint egymás közötti játék lesz. Labdarúgóink egyébként nem a nulláról indultak, ugyanis “házi feladatot” kaptak a pauzára.

“A szakmai stáb mindenkinek egyéni edzéstervet készített, erősítési gyakorlatok mellett futóprogramot is el kellett végeznünk” – nyitotta a beszélgetést Belényesi Csaba. “Ugyan a felkészülés kezdete és az őszi idény vége között nem volt sok kihagyás, ennek ellenére profitálhatunk abból, hogy otthon is tréningeztünk. A szünet alatt sok időt töltöttem a családommal, ilyenkor nem a futball körül cikáznak a gondolataim. Úgy érzem, felfrissülve vághatok neki a tavaszi szezonnak” – árulta el a 26 esztendős középső védő.

Együttesünk az utolsó helyen telel az NB II-ben. Jelenleg tíz pont választ el minket az osztályváltás elkerülésétől, a különbséget tizenhét forduló alatt tüntethetjük el. Ha minden a tervek szerint alakul, először január 31-én a szintén nehéz helyzetben lévő Dorog otthonában tehetünk egy lépést a “túlélés” felé.

“A célunk egyértelműen a bennmaradás kiharcolása, ebből minél jobb játékkal szeretném kivenni a részemet. Az idő rövidsége miatt biztosan nem lesz monoton az alapozás, inkább egy rövid, pörgős szakasz előtt állunk. Nagyon várom már a bajnokság folytatását. Azt gondolom, hogy az őszi idényben sok maradt bennünk. Bizakodó vagyok, remélem, megerősödve tudjuk folytatni a pontvadászatot” – zárta mondandóját Belényesi Csaba.