Győztes meccsen debütált Rezes László

A Debreceni Egyetem labdarúgói szombaton a Hatvant győzték le 1-0-ra. A sikernek köszönhetően csapatunk átvette a vezetést az NB III Keleti csoportjában. A Gyöngyösön megrendezett mérkőzésen Rezes László először játszott tétmeccsen a DEAC-ban.

Fontos sikerrel kezdtük a tavaszi idényt. Hogyan értékelnéd a Hatvan elleni találkozót?

Rezes László: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és a sejtésünk be is igazolódott. A pálya talaja sem volt ideális, ám nem foglalkoztunk ezzel. Attól is függetlenítettük magunkat, hogy zárt kapuk mögött rendezték meg a meccset. Az ellenfélnek is akadtak lehetőségei, de megérdemelten szereztük meg a három pontot. Úgy gondolom, jobban akartuk a győzelmet.

Ha jól tudom, legutóbb augusztusban léptél pályára bajnokin, akkor még a Nyíregyháza játékosa voltál.

Rezes László: Ez így igaz. Nagyon örülök, hogy hét hónapot követően ismét lehetőséget kaptam tétmérkőzésen. Az mindenképpen fontos volt, hogy nem egyedül készültem az utóbbi időben, hanem a DEAC-nál tréningezhettem. Nem izgultam a szombati bajnoki előtt. A boldogságomat növeli, hogy sikerült legyőznünk a Hatvant.

A Füzesgyarmat vereséget szenvedett az Egertől, így átvettük a vezetést. Mennyire figyeled az ellenfelek eredményeit?

Rezes László: Nyilván elsősorban a saját dolgainkra kell koncentrálnunk, de nyomon követem a riválisok szereplését is. Örültünk a hírnek, hogy a Gyarmat vereségének köszönhetően az élre ugrottunk.

Hétfőn kiderült, hogy az MLSZ határozatlan ideig felfüggeszti a bajnokságokat.

Rezes László: Én is értesültem a hírről. Kicsit fura nekem, hogy ennyi szünet után szerepelhettem ismét tétmeccsen, és most újra többhetes kihagyás következhet. Ettől függetlenül megértem a döntést, hiszen az egészség a legfontosabb!

A téli átigazolási szezonban csatlakoztál a DEAC keretéhez. Hogy érzed magad a klubnál?

Rezes László: Jól érzem magam a csapatnál. A beilleszkedésemet megkönnyítette, hogy a keret nagy részét már korábban is ismertem. A fiúk nagyon kedvesen fogadtak. Kemény felkészülést zártunk, szerencsére sérülés nem nehezítette az életemet.

A feljutási esélyeinkről mit gondolsz?

Rezes László: A következő idényben már a másodosztályban szeretnénk szerepelni. Tizenegy meccsen tudunk még pontokat szerezni, az összes találkozónkat meg akarjuk nyerni. Bár azt hozzá kell tenni, hogy a tavaszi idényben az összes csapat kettőzött erővel lép pályára, ugyanis minden megszerzett pont sokat érhet a végelszámolásnál. Saját bőrünkön is megtapasztalhattuk ezt, hiszen a Hatvan ugyan a kiesés elől menekül, de a hétvégén komoly küzdelemre késztetett bennünket.