Nagy Krisztián: Most vagy soha hangulatban várjuk a meccset

A válogatott szünet előtt a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatának még két meccsen nyílik lehetősége arra, hogy megkezdje a felzárkózást. Sándor Tamás együttese szerdán 13.30-tól a Szentlőrincet fogadja, majd vasárnap a Kaposvár otthonában vizitál.

A Dóczy utcai Sportcampusra kilátogató nézők az újoncok küzdelmét láthatják holnap. A tizenhetedik helyen álló szentlőrinciek tizennégy összecsapás alatt tizennégy ponttal gazdagodtak. Érdekesség, hogy a Baranya megyeiek az előző három idegenbeli meccsükön veretlenek maradtak: a Dorog otthonában 0-0-s döntetlenre futotta az erejükből, míg Győrben 1-0-ra, Békéscsabán pedig 3-0-ra diadalmaskodtak. Marián Sluka gárdájánál a “közteherviselés” elvét vallják a góllövés terén, hiszen öt futballista is két találattal rendelkezik, ezzel ők a legeredményesebbek. A sereghajtó, hat egységgel rendelkező DEAC augusztus 30-a óta nem tudta megízlelni a győzelem zamatát az NB II-ben.

“Kis túlzással most vagy soha hangulatban várjuk a kiesési rangadót, amelyet szeretnénk megnyerni. Ideje lenne végre megkezdeni a pontgyűjtést. Most elég sűrű a program, három naponta van esélyünk a felzárkózásra. Azon már felesleges keseregni, hogy mi történt a korábbi meccseinken” – szögezte le Nagy Krisztián. “Ellenfelünknél több korábbi csapattársam is szerepel, közülük Slakta Balázs és Havas Attila egyaránt kulcsjátékosnak nevezhető. Bár azt is hozzátenném, hogy a szentlőrinciek főleg csapatként erősek. Egy újabb vereséggel még mélyebb gödörbe kerülnénk, ezt mindenképpen el akarjuk kerülni” – hangsúlyozta a 25 esztendős középpályás, aki szeptemberben és októberben néhány összecsapást térdsérülés miatt kihagyott. Nagy elárulta, szerencsére most már tökéletes állapotban van.

A DEAC az előző fordulóban 3-0-s vereséget szenvedett Ajkán, így idegenben még mindig nem sikerült a pontszerzés.

“Ugyan akadtak lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Ami bosszantó, hogy ismét gólokat ajándékoztunk a vetélytársunknak. Ilyen nem először fordult elő velünk ebben a szezonban, ezen muszáj változtatnunk a folytatásban” – zárta mondandóját Nagy Krisztián.

Felhívjuk a mérkőzésre kilátogatók figyelmét: kötelező a maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje, ezzel is vigyázva egymásra, az egészségünkre, hogy legközelebb is itt lehessünk és szurkoljunk a DEAC-nak!

A DEAC-Szentlőrinc összecsapást a Debreceni Televízió élőben közvetíti. Az érdeklődők a DTV weboldalán, valamint a Médiacentrum Debrecen alkalmazásán keresztül is nyomon követhetik az eseményeket.

A meccsről további információ itt olvasható.

NB II 15. forduló
DEAC-Szentlőrinc
2020. 11. 04. (szerda) 13:30, Dóczy utcai Sportcampus

Fotók: Derencsényi István