Sándor Tamás: A srácoknak jár a gratuláció

Egy remek formában lévő Szolnok felett aratott kétgólos győzelmet a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata. A gárda vezetőedzője érthetően nagyon boldog a siker és a pályán nyújtott teljesítmény miatt.

Vasárnap délután a sereghajtó DEAC a kitűnő formában érkező Szolnok együttesét fogadta a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában. Az időjárási körülmények tökéletesek voltak egy nagyon jó mérkőzéshez, ennek megfelelően indult el a labda a kezdeti sípszót követően. Az első félidőben főképp a szervezett védekezés és a mezőnyjáték dominált, a tabellán elfoglalt helyezések a pályán nem mutatkoztak, sőt a hazai csapat birtokolta többet a labdát és játszott veszélyesebben. Ennek eredményeképp  a második félidőben Kundrák Norbert egy óriási bombával  megszerezte a vezetést a 70. percben, amelyet bő öt perccel később Székely Dávid fejesével megduplázott a fehérmezes DEAC, így alakult ki a 2-0-s végeredmény.

A megérdemelt győzelem után elégedetten nyilatkozott a hazaiak vezetőedzője, Sándor Tamás.

A srácoknak jár a gratuláció – kezdte a szakvezető. – Az előző fordulókban nehéz helyzetben voltunk a sérültek miatt, az egészséges játékosokból kellett egy ütőképes csapatot összerakni. A mérkőzést megelőzően az ötvédős rendszer mellett döntöttünk, a két szélen támadó szellemű játékosokkal, akik a gyors ellentámadásokban kulcsszerepet vállaltak. Véleményem szerint ez be is jött. Mondtam a srácoknak, hogy ha minden mérkőzést közel így hoznánk le, akkor nem a tabella utolsó helyét foglalnánk el. Óriási elismerés nekik, mert az első perctől betartották a megbeszélteket és ennek megfelelően fociztak. Az első félidőben több lövést vártam, ez nem sikerült, de a második félidőben már több próbálkozás volt, és úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk egy erős vendégcsapat felett. Az előző meccseiket kielemeztük, és felkészültünk belőlük, de a győzelemhez végig koncentráltaknak kellett maradnunk. Ez lehet a siker fő oka, nagyon boldog vagyok a jó teljesítmény miatt. Külön örülök annak, hogy ma két góllal tudtunk nyerni, erre ebben a szezonban nem nagyon volt példa” – zárta értékelését Sándor Tamás.

A DEAC labdarúgócsapata legközelebb vasárnap  14 órakor lép pályára a Győri ETO vendégeként.

Szűcs Levente