Vegyes érzések

Kiss Bence a nagy hátrány ellenére is abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem együttesének sikerül kiharcolnia a bennmaradást.

Nem borult a papírforma: a listavezető DVSC 4-1-es győzelmet aratott a sereghajtó DEAC ellen a 21. fordulóban. Kiss Bence vegyes érzésekkel térhetett haza a Nagyerdei Stadionból, hiszen a vereség miatt búslakodhatott, de a gólja valamelyest enyhített a fájdalmain. Érdekesség, hogy a 19 éves játékos először köszönt be az NB II-ben.

“Spinyától (Spitzmüller Istvántól – a szerk.) kaptam egy remek átadást, majd Gróf Dávid mellett el tudtam húzni a labdát, végül be tudtam venni a kaput” – kezdte a beszélgetést Kiss, aki ezzel állította be a végeredményt. “Nyilván fontos mozzanat ez a pályafutásomban, hiszen karrierem során először szereztem gólt a másodosztályban. Ha nézők is lehettek volna a stadionban, még nagyobb lenne az öröm. Nem titkolom, hogy minél többször szeretnék bekerülni a kezdőbe, ebben ez a találat is segíthet. Hogy mit gondolok a debreceni derbiről? Nyilván nem a vereségre készültünk, de a Lokitól nem szégyen kikapni, hiszen a bajnokság egyik nagy esélyese. A szünetben azt beszéltük meg, hogy próbáljuk meg döntetlenre hozni a második félidőt, ami sikerült” – fogalmazott a támadó.

Túlzás lenne azt mondani, hogy Kiss kezét Fortuna szorongatta volna a szezon eddigi részében. A klubváltása – a DEAC akaratán kívül – elég sokáig elhúzódott, végül a Német Labdarúgó Szövetség szeptemberben bólintott rá a transzferre. Ezt követően a koronavírust is elkapta, bár ezen ő is meglepődött.

“Semmilyen tünetem nem volt, így nem számítottam arra, hogy pozitív lesz az eredmény. Amint letelt a karantén, újra tréningezhettem. Nagyon bosszantott, hogy az idény első felében csak edzhettem, de tétmeccseken nem tudtam segíteni a csapatot, mivel sokáig nem került pont az átigazolásom végére” – árulta el a fiatal labdarúgó.

A bajnokság résztvevői téli pihenőjüket tölthetik, de a pauza nem tart sokáig. Együttesünk a tervek szerint január 4-én vág bele a téli felkészülésbe. Jelen állás szerint Sándor Tamás tanítványainak a túlélésért tízpontos hátrányt kellene eltüntetniük 2021-ben.

“Egyáltalán nem bánom, hogy rövid a pihenő. Kaptunk egyéni edzéstervet, amellyel szinten tudjuk tartani az erőállapotunkat. Aki ránéz a tabellára, láthatja, hogy nem állunk valami jól, ettől függetlenül nem tettünk le a bennmaradásról. Amennyiben jól sikerül a felkészülésünk, szerintem meghosszabbíthatjuk az NB II-es tagságunkat” – zárta mondandóját Kiss Bence.

Fotók: Derencsényi István