Bravúrgyőzelmet ért a szezon legjobb teljesítménye

Fodor Antal vezetőedző abban bízik, hogy a DEAC a folytatásban hasonlóan fog röplabdázni.

A Debreceni Egyetem férfi röpisei szombat este a DKSE-t fektették két vállra, ezzel ebben az idényben először ünnepelhettek az Extraligában. A 3:1-es diadal során Hubicska Patrik termelte a legtöbb pontot (15-öt), de minden debreceni játékos kivette a részét az eredményből.

Utólagos okoskodásnak is tűnhet, de érett már ez a győzelem.

Fodor Antal: Abszolút egyetértek ezzel a megállapítással, hiszen az előző hetekben többször elcsíptünk egy-egy szettet. Amikor eldőlt, hogy nincs reális esélyünk bekerülni az első négybe, az lett a cél, hogy játékban legyen a csapat összes tagja. Ezt azért léptük meg, mert a formaingadozások és az esetleges sérülések miatt mindenkire nagy szerep hárulhat. A döntés ugyan az eredményesség rovására ment, de reményeim szerint a rájátszásban pozitív hozadéka lesz.

Kanyarodjunk vissza a DKSE elleni összecsapásra. Mit tart a siker kulcsának?

Fodor Antal: A mostani szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk, de bízom benne, hogy ezt a szintet tartjuk a folytatásban. A fiúk küzdeni tudását szeretném először kiemelni, a kritikus helyzetekben lelkileg erősek maradtak. Emellett a védekezésünk régen működött ennyire kiválóan. A hátsó soros támadásokat kibővítettük, és ez is bejött. Bizakodtam a meccs előtt, de azért a győzelmünkre nem tettem volna komolyabb összeget. Erős együttesek alkotják az Extraligát, az újvárosiak például három külföldit foglalkoztatnak. A felsőházba jutás miatt lényeges találkozót játszottak ellenünk, de sportszerűek voltak a végén, hiszen gratuláltak nekünk.

A negyedik szettben 20:15-re vezettek a hazaiak, ennek ellenére lezártuk a találkozót.

Fodor Antal: Két korábbi játszmában ennél az eredménynél az a csapat örülhetett, amelyik birtokolta az előnyt. Az időkérésnél azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljuk megtörni ezt a sorozatot. Sok tényező vezetett a fordításhoz, bizonyos helyzetekben szerencsénk is volt, ám ezért alaposan megdolgoztunk.

Milyen hangulatban telt a hazaút?

Fodor Antal: Nagyon örültek a diadalnak a fiúk, kisebb ünneplést is csaptak a buszon, amire teljes mértékben rászolgáltak.

Az alapszakaszt a Kecskemét otthonában zárjuk február 28-án. Milyen reményekkel utazunk a “hírös” városba?

Fodor Antal: Szeretnénk megismételni a DKSE ellen nyújtott produkciónkat, bár azt nem szabad elfelejteni, hogy nem lehet mindig tökéletes játékot nyújtani. A kecskemétiek hasonló játékerőt képviselnek, mint a dunaújvárosiak. Ez a mérkőzés is hasznos lehet a rájátszás szempontjából, ahol a bennmaradást akarjuk kiharcolni, ám ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.