Éremért utazunk Kaposvárra

Fodor Antal vezetőedző a két diadal ellenére lát előrelépési lehetőséget együttese játékában.

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a MEFOB első szakaszát hibátlan mutatóval zárták. Fodor Antal tanítványai előbb a Miskolcot fektették két vállra vasárnap a DESOK-ban, majd a Nyíregyházi Egyetem elleni meccset 3:1-es sikerrel abszolválták. A cívisvárosiak a két eredménynek köszönhetően az első helyen végeztek a hármasukban.

“Az igazat megvallva a miskolciakról nem sok információval rendelkeztünk, ennek ellenére esélyesebbnek tartottuk magunkat – kezdte a visszatekintést Fodor Antal. – Az első szettben kicsit még döcögött a szekerünk, de a folytatásban már javult a teljesítményünk. Az egész meccsen mi diktáltuk a tempót, bár ellenfelünk nem adta meg magát könnyen. A nyíregyháziakkal rendre nagy csatát szoktunk vívni, és ez most is megtörtént. Ismerősök szerepeltek a másik oldalon, elég csak Hubicska Patrikra, Imre Tiborra és F. Nagy Bencére gondolni (a trió az előző idényben a DEAC-ot erősítette – a szerk.). Sokan úgy tartják, hogy a győzelmeket nem kell megmagyarázni, ám a játékunkat illetően még látok esélyt a fejlődésre” – mutatott rá a rutinos tréner.

Az idei MEFOB-ra férfi röplabdában kilenc felsőoktatási intézmény nevezett, az indulókat első körben három darab háromfős csoportba sorsolták. A négyes döntőbe a hármasok győztesei mellett a legjobb második kvalifikálhatja magát. Az már eldőlt, hogy a viadal végjátékát Kaposváron rendezik meg június 18-án.

“A mezőnnyel és a végjáték lebonyolításával kapcsolatban még akadnak kérdőjelek. Ettől függetlenül az aranyérem megszerzésére a legnagyobb sansszal a házigazda pályázik, hiszen több olyan röplabdázóra is számíthat, aki idén finálét játszott az Extraligában. Hogy nekünk milyen céljaink lehetnek? Szerintem a harmadik pozíció nem elérhetetlen, sőt, ettől jobb eredményt sem zárok ki. A szokásos edzésprogrammal, vagyis napi egy tréninggel készülünk a négyes döntőre. Nagyon bízom benne, hogy semmilyen sérülés nem nehezíti majd az életünket” – mutatott rá Fodor Antal, akitől megtudhattuk, hogy a csapat jövő csütörtökön utazik el a somogyi megyeszékhelyre.

A MEFOB debreceni selejtezőjének eredményei:

Debreceni Egyetem–Miskolci Egyetem 3:0 (25:12, 25:18, 25:17)
Nyíregyházi Egyetem–Miskolci Egyetem 3:0 (25:19, 25:22, 25:19)
Debreceni Egyetem–Nyíregyházi Egyetem 3:1 (23:25, 25:21, 25:22, 26:24)