Willian César Coelho Rabel: jók az első benyomásaim

A brazil röplabdázó abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata a rájátszásra összekovácsolódik.

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy Willian César Coelho Rabel a DEAC férfi röplabdacsapatában folytatja a pályafutását. A 25 esztendős négyes ütő pár napja érkezett meg Debrecenbe, így már megtapasztalhatta az itteni körülményeket.

Nagyon jók az első benyomásaim a városról és a klubról. A csapattársaim rendesek és segítőkészek, és Fodor Antal vezetőedzőről szintén csak pozitív dolgokat tudok mondani. Néha ugyan akadnak még nehézségek a kommunikációban, de ezek sem jelentenek megoldhatatlan problémát. Több olyan brazil játékost ismerek, aki jelenleg Magyarországon röplabdázik. Mielőtt meghoztam a döntésemet, felvettem velük a kapcsolatot, és ők is biztattak, hogy fogadjam el az ajánlatot. Korábban már hallottam az Extraligáról, de nem gondoltam, hogy valaha szerepelhetek ebben a bajnokságban. Bízom benne, hogy feljebb tudunk kapaszkodni a tabellán, ám az a legfontosabb, hogy a rájátszásra minél inkább összecsiszolódjunk. Legutóbb Katarban játszottam az Al Shamal együttesében. Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam, a brazilhoz képest egy teljesen más kultúrát ismerhettem meg. Különböző okok miatt sajnos nem úgy szerepeltünk a pontvadászatban, ahogy azt előzetesen elterveztük – nyilatkozta dél-amerikai légiósunk.

Együttesünk január 23-án az éllovas Pénzügyőrt fogadja a DESOK-ban, ha minden jól megy, ezen a bajnokin debütálhat Willian César Coelho Rabel.