Üveges Katalin: a címvédés lebeg a szemünk előtt

A játékos-edző szerint a Debreceni Egyetem alakulata az NB I-es döntő során bebizonyította, hogy mekkora mentális erő lakozik benne.

A DEAC női futsalosai minden várakozást felülmúltak a 2020/2021-es szezonban. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai előbb a Magyar Kupát nyerték meg, majd nem sokkal később a bajnoki címet is megszerezték, ezzel pedig történelmet írtak.

“Nagyon hosszú és eseménydús idényen vagyunk túl. Rengeteg minden történt velünk az elmúlt hónapok során, de a végén a legjobb forgatókönyv valósult meg, így nem hiába dolgoztunk keményen. Az aranyérmek mellett sok élménnyel és tanulsággal gazdagodtunk. Csodás dolgokat valósított meg ez a csapat, az igazat megvallva még mindig emésztenem kell azt, hogy milyen sikereket értünk el. Torma Lilla, Quirikó Vivien, Nagy Anikó, és Fülöp Diána érkezése kulcsfontosságú volt ezekben az eredményekben. Folyamatosan bizonyították, hogy mekkora erősítést jelentenek a csapatnak. Nélkülük nem jutottunk volna el idáig, de a keret régebbi tagjai is dicséretet érdemelnek” – nyilatkozta Üveges Katalin.

Az NB I-es aranycsata során a Tolnával találkoztunk. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot ellenfelünk kezdte győzelemmel, ám a folytatásban már a mi akaratunk érvényesült. Fordulópontnak talán a harmadik felvonást nevezhetjük, amikor büntetőkkel fektettük két vállra a tolnaiakat. Érdekesség, hogy a hosszabbításban sokáig vetélytársunknak állt a zászló, ám néhány másodperccel a vége előtt Krascsenics Csilla 2-2-re módosította az állást.

“Ez az összecsapás örökké emlékezetes marad számomra, egészen elképesztő, hogy honnan álltunk fel. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az első fordulóban kikaptunk, ám a következő három találkozót megnyertük, ami az akaraterőnket és az elszántságunkat tükrözi. Le a kalappal a lányok előtt, hiszen minden várakozásomat felülmúlták! Nagyon boldog vagyok, hogy valóra váltottuk az álmunkat. A bajnoki cím és a kupagyőzelem az összes játékost nagy büszkeséggel fogja eltölteni egész élete során” – hangsúlyozta Üveges Katalin.

A hősköltemény után sem áll meg az élet, ugyanis a csapat tagjai hamarosan ismét munkába állnak. A keretben óriási változások nem lesznek a jelek szerint, az érkezési oldalon eddig Sovány Liza neve szerepel.

“Azt érzem, Debrecen egyfajta vonzáskörzete lett a női futsalnak, ebből kifolyólag igyekszünk lehetőséget adni a környék tehetséges játékosainak. Egyébként jelenleg csak egy-két játékos érkezésével kalkulálunk. Júniusban heti egy edzés szerepel a programban, hiszen ekkor még az a legfontosabb, hogy mindenki ki tudja pihenni magát. A következő hónapban a strandfoci kerül a fókuszba, az országos bajnokságon ismét rajthoz állunk, ami a csapatépítés és a felkészülés szempontjából egyaránt hasznos lesz. Augusztusban pedig jön az alapozás, terveink szerint edzőtáborban is készülhetünk. Quirikó Vivi korábban azt nyilatkozta, hogy a sikerek ellenére sem szeretnénk hátradőlni, és ezt megerősíthetem, a következő idényben a címvédés lebeg majd a szemünk előtt. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez nem lesz egyszerű, de mindent megteszünk a célunkért!” – zárta mondandóját a játékos-edző.