A DEAC-Hackers tagjai

A DEAC-Hackers esport szakosztály fő motivációja az egyetemi sportélet, a versenysport, az interdiszciplináris egyetemi kutatás és az elektronikus játékok, a játékos kultúra közötti kapcsolatok vizsgálata, az elektronikus játékok társadalomformáló és gazdasági erejének jobb megismerése, a terület határainak feszegetése, az itt rejlő tudás feltárása, felhalmozása és rendszerezése. Ehhez elengedhetetlen a legkülönfélébb típusú játékokban, különböző méretű és eredményességű játékos közösségek szervezése, versenyző esport csapatok összeállítása és fenntartása, szereplésük tudás-orientált támogatása és reflexív elemzése, a régióbeli tehetségkutatás és tehetséggondozás, illetve globálisan “az agyak elcsábítása” a DEAC-Hackers-be, azaz egyetemünkre.

Eredményeink és elérhetőségek

Eredményeink tételes összefoglalása a DEAC-Hackers Almanachokban található. 

Fighting Game
Középvezető: Horváth Gyula, infernohayden@gmail.com

Egyelőre lokális bajnokságokon Hajdú-Bihar megyében kivétel nélkül ott volt a FG-csapat, ahol minden esetben elhoztuk a Top 3-at, mint Dragon Ball FighterZ, mint Mortal Kombat 11 versenyeken.

Hearthstone
Középvezetők: Jánócsik Cs., Bosznai Z.

Jánócsik Csaba, janocsikcsaba@gmail.com

Csapatszinten minden második héten van egy Discord megbeszélés, plusz a jelentkezett versenyek előtt a lineupot is közösen állítjuk össze tagonként. Főbb offline versenyeredmények: GfG többszörös 1.hely, LAN 1.hely, MNEB selejtező 1-2.hely, Vodafon kupa top8, Debreceni versenysorozat(2 tag is) top8. De általában online versenyeken veszünk részt mivel abból több van. Online kupák pl:2x Master tour qualifier top8, battlefy, ESL kupa győzelmek. Egyik célunk, hogy minden hónapban elérjük a LEGEND rangot a játékban, amit november óta 3 játékosunk is tart.

Clash of Clans
Középvezető: Pintér Róbert, infr412@gmail.com

Az DEAC-Hackers CoC hadosztályának létrejötte nem tekint kifejezetten nagy múltra, azonban rendkívül dinamikusan fejlődik. Folyamatos a magas aktivitás, napi szintű edzések/friendly challengek pörögnek. Gőzerővel készülünk az idei világbajnokság júniusi fordulójára. Célkitűzések között természetesen a lehető legjobb nemzetközi eredmények elérése a tervünk! Legjobb eredményünk: 2020 januar Townhall 13 Opencup, Top64 clan.

Minecraft
Középvezetők: Hermann Cs., Győri K., Papp D.

Hermann Csaba, hcsabi98@gmail.com

A DEAC-Hackers Minecraft divíziója jelenleg 2 szerverrel rendelkezik, ezeken kreatív építkezésre van lehetőség.

Győri Krisztina, gyorikrisztina97@gmail.com

Társadalomtudományi kutatások az esport területén, esport az oktatásban.

Papp Dávid, papp77david@gmail.com

Társadalomtudományi kutatások az e-sport területén, esport a pszichológia szemszögéből.

Red Flower Hell
A Vörös Pipacs Pokol (RFH), https://github.com/nbatfai/RedFlowerHell a Microsoft Minecraft MALMÖ AGI kutatási platformjáára épülő programozási verseny kezdeményezés.

Célunk, hogy a Nagyerdei Stadionba létesítendő esport komplexumba, a szülők úgy írassák be utánpótlás korú gyermekeiket, hogy ha esportolók nem is lesznek, de legalább „úgy megtanulnak programozni, hogy soha nem tanultak programozni”, ahogyan a beszélt anyanyelvüket is megtanulták. Erről szól a RFH UP korosztályának programozása: http://dehir.hu/sport/programozas-orat-tart-altalanos-iskolasoknak-a-deac/2020/04/27/

Paladins
Középvezető: Regéczy Péter p.regeczy@gmail.com

A, B csapat, heti edzések és igény szerinti megbeszélések, ha van mit. Voltunk 3 vs. 3 magyar bajnokságon, első és harmadik helyet (2 csapat indult) szereztünk, most pedig júniusban 5 vs. 5 (szintén 2 csapattal) több hetes magyar bajnokság lesz, illetve igyekszünk online (nemzetközi) tournamenteken is részt venni.

CS:GO
Középvezető: Lovász Botond, botond.lovasz@gmail.com

FIFA
Középvezető: Vinnai Tamás

League of Legends
Középvezetők: Hart V., Dékány R., Rémiás D., Duszka Á.

Dékány Róbert, dekany.r123@gmail.com

A vírus előtt szép eredményeket értünk el helyi (Debreceni) rendezvényeken, indultunk online kupákon illetve az MNEB en is kipróbáltuk magunkat. A DEACH LoL közössége továbbra is várja szeretettel az aktív, játszani szerető playereket.

Rémiás Dávid, remias.david5761@gmail.com

Clash Royale
Középvezető: Molnár Zsolt, molazsola@gmail.com

Eddigi eredményeink :Debrecenben rendezett versenyen első hely, Lvlup által szervezett online versenyen 8. hely, Nyíregyháza első és második hely, ESL online versenyen global 3.hely plusz egyéb helyezések. Tagok száma  6-10 fő körül mozog. Jelenleg mindenki maga fejlődik, így sikerült elérnem a Champion 6000+ szintet. Tervezzük az edzések folytatását a Barcraftban ha továbbra is lehetséges lesz.

WoT
Középvezető: Tóth László, sasofisollife@gmail.com

Játékosok hiányából adódóan jelenleg csak egyéni online versenyek vannak, ahol jó eredmények születnek. A CW-re való felkészülés elkezdődött. A cél az, hogy a lehető legtöbb tankot el tudjuk hozni illetve minél jobb helyen zárjuk a megmérettetést.

R6S
Középvezetők: Czinke M., Kertész P.

Czinke Márton, czinke.marton@gmail.com

Kertész Patrik, kertpat2@gmail.com

Fontosnak tartom a magyarországi rainbow six közösséggel történő kapcsolatépítést. Ennek egyik példája, hogy a tavalyi évben streamelt mérkőzésben vettünk részt a TheVR csapatával: https://youtu.be/ZaF5oaFsWQQ

Brawl Stars
Középvezető: Farkas Zoltán, farkaszoltan1998@gmail.com

A Brawl Stars klub már több mint két hónapja működik. Magyarországon a legjobb 30 környékén vagyunk folyamatosan. Segítőkész társaság, klub warok, aktivitás és messenger csoport várja azokat akik csatlakoznak. Folyamatosan fejlődünk és kiemelt hangsúlyt fektetünk arra is, hogy segítsük és tanítsuk a klub tagokat. Továbbá friendly gamek, barátságos játékok is szoktak lenni.

Pokémon GO
Középvezetők: Gyurkó N., Áfra I., Vári I. B.

Gyurkó Nikolett, gy.nikki22@gmail.com

Az éppen a koronavírus vészhelyzet előtt megalakult Pokemonos divíziónkban nincsenek eddigi eredmények, vagy kiterjedt taglétszám, mert a közös játék és a toborzás sem volt eddig megoldható. Reméljük a következő szemeszter már eredményesebb lesz ilyen szempontból.

Fortnite

Rendelkezünk lelkes UP-tagokkal, akik játsszák a játékot, ezért ezen a fórumon is keressük leendő középvezetőinket!

Vezetőség

Dr. habil. Szabó József, szabo.jozsef@arts.unideb.hu, e. docens, szakosztályvezető

Esport tehetségkutatással kapcsolatos tudományos publikációk:

DOI: https://doi.org/10.24193/subbi.2019.1.02, a mérő szoftver (Windows 10) letöltése: http://smartcity.inf.unideb.hu/~norbi/BrainBSeries6/

DOI: https://doi.org/10.24193/cbb.2019.23.15, a mérő szoftver (Android mobil) letöltése: http://smartcity.inf.unideb.hu/~norbi/SMNIST/SMNISTforHUMANS/Exp3/

Dr. Jeszenszky Péter, jeszenszky.peter@inf.unideb.hu, e. adjunktus, informatikai vezető

Dr. Buda András, buda.andras@arts.unideb.hu, e. adjunktus, nevelési vezető.

Kosda Bence, kompetitív esport sz. v., DOTA szakmai vezető

Békési Zsolt, bekesi422@gmail.com, nevelésszoc. szakmai vezető

Esport oktatásszervezés, társadalomtudományi kutatások az e-sport területén, esport a társadalomtudományok szemszögéből.

Deákné Osvald Erika, erikadeakneosvald@gmail.com, utánpótlás-nev. szakmai vezető

Esport oktatásszervezés.

DOI: https://doi.org/10.35406/MI.2020.1.95

Baranyai Szabolcs, baranyaiszabolcs21@gmail.com, külkapcsolati és gazd. szakmai vezető;

Partnerkapcsolatok létesítése és kapcsolattartás, esport gazdasági vetületének kutatása.

Felületeink

Twitch: https://www.twitch.tv/deachackers
FB: https://www.facebook.com/deachackers/

Baráti, rajongói lapok és (hosztolt) csatornák:

https://www.facebook.com/groups/DEACHackers/
https://www.twitch.tv/nbatfai
https://www.twitch.tv/amida
https://www.twitch.tv/oodaweoo

További információkat találsz a szakosztályról az alábbi linken.