A DEAC-Hackers tagjai

A DEAC-Hackers esport szakosztály fő motivációja az egyetemi sportélet, a versenysport, az interdiszciplináris egyetemi kutatás és az elektronikus játékok, a játékos kultúra közötti kapcsolatok vizsgálata, az elektronikus játékok társadalomformáló és gazdasági erejének jobb megismerése, a terület határainak feszegetése, az itt rejlő tudás feltárása, felhalmozása és rendszerezése. Ehhez elengedhetetlen a legkülönfélébb típusú játékokban, különböző méretű és eredményességű játékos közösségek szervezése, versenyző esport csapatok összeállítása és fenntartása, szereplésük tudás-orientált támogatása és reflexív elemzése, a régióbeli tehetségkutatás és tehetséggondozás, illetve globálisan “az agyak elcsábítása” a DEAC-Hackers-be, azaz egyetemünkre.

 

Eredményeink és elérhetőségek

Eredményeink tételes összefoglalása a DEAC-Hackers Almanachokban található. 

 

Brawl Stars

Középvezető: Farkas Zoltán, farkaszoltan1998@gmail.com

A Brawl Stars klubunk már több mint 2 éve működik. Magyarországon a legjobb 25 környékén vagyunk folyamatosan. Segítőkész társaság, aktív klubliga, aktivitás és Messenger csoport várja azokat akik csatlakoznak. Folyamatosan fejlődünk és kiemelt hangsúlyt fektetünk arra is, hogy segítsük és tanítsuk a klub tagokat. Továbbá friendly gamek, barátságos játékok is szoktak lenni. Rendelkezünk Discord szerverrel is. A világbajnoksági kvalifikációkon rendszeresen részt veszünk.

A klubba történő jelentkezés in-game illetve a megadott e-mail címen lehetséges.

Klubjaink: DEAC-Hackers és DEAC-Mini.

Eredményeink: Magyarország 2. legjobb klubja (2021 novembere), IESF: Magyarország kvalifikációs mérkőzések 2. helyezett, Family Cup részvétel.

 

Call of Duty: Warzone

Középvezető: Földesi Gábor, freezy8814@gmail.com

Csapatunk még frissen alapult éppen ezért ha napi szinten játszol és szeretnél versenyszerűen is játszani akár a Warzoneba akár a Vanguardba nyugodtan keress.

 

Clash Royale

Középvezető: Molnár Zsolt, molazsola@gmail.com

Eddigi eredményeink :Debrecenben rendezett versenyen első hely, Lvlup által szervezett online versenyen 8. hely, Nyíregyháza első és második hely, ESL online versenyen Global 3.hely plusz egyéb helyezések. Tagok száma  50 fő körül mozog. Jelenleg mindenki maga fejlődik, így sikerült elérnem a Champion 6000+ szintet. Tervezzük az edzések folytatását a Barcraftban ha továbbra is lehetséges lesz.

 

Counter-Strike: Global Offensive

Középvezető: Nábrádi Krisztián, lancercs2021@gmail.com

Nemrég alakult újra a DEAC CS:GO csapata, megpróbáljuk egy picit professzionálisabbra emelni a színvonalat. Célunk minél több hazai és nemzetközi versenyen való részvétel, online, illetve offline formában is.

Eddigi eredményeink közé sorolható a K&H Egyetemi Esport bajnokság II. helyezett, UEG S4, pár debreceni LAN. A közeljövőben indulni fogunk a Tippmix Pro Masters kvalifikációin, ESEA Open-en, ahol a cél minél hamarabb a Main divízió elérése, IESF Qualifications, CEE Champions 2022 Quals, Unibet kupák.

 

Fighting Game

Középvezető: Horváth Gyula, infernohayden@gmail.com

A Rizin9 a DEAC-Hackers Fighting gamekkel foglalkozó csapata.

Kilenc elszánt fiatal ötletéből alakultunk, kiknek célja elsősorban önmaguk és egymás folyamatos fejlesztése és a közös e-sport karrier építése. Feladatunk, hogy a hazai Fighting game közösséget erősítsük és frissítsük új tagokkal. Online és offline versenyek szervezésében is tevékenyek vagyunk, valamint a hivatalos streamjeink száma is folyamatosan gyarapodik. Legyen szó teljesen kezdőkről, haladókról vagy profikról, a mi közösségünk táptalajt ad bárkinek, aki velünk tartana ezen az úton.

Egyelőre lokális bajnokságokon Hajdú-Bihar megyében kivétel nélkül ott volt a FG-csapat, ahol minden esetben elhoztuk a Top 3-at, mint Dragon Ball FighterZ, mint Mortal Kombat 11 versenyeken.

Rizin9, ha padlón vagy, kelj fel és szárnyalj!

Fighters, get up and rise!

Main game: Dragon Ball FighterZ, Guilty Gear Strive, Tekken 7, Melty Blood

Eredményeink:

– Dragon Ball FighterZ EVO 2021 Online Side Tournaments – 33-48. helyezés
– Dragon Ball FighterZ offline versenyek (BarCraft Debrecen, BarCraft Szeged) 1. helyezés + top 8
– NSE Ultimate UK7 Warrior – 5. helyezés
– The Ronin Games – 4. helyezés

Elérhetőségek:
https://www.facebook.com/gaming/DHR9CREW
deach.r9@gmail.com
rizing9.jelentkezes@gmail.com
https://discord.gg/BPCKFA5fkH

 

Hearthstone

Középvezető: Lukács Csaba, kisluxi95@gmail.com

Messenger csoportban folyamatosan tartjuk a kapcsolatot egymással, átbeszéljük a metát/nerfeket/versenyeket. Versenyek előtt közösen állítjuk össze a felállást és megnézzük a különböző matchupokat. Főleg helyi és online versenyeken veszünk részt. Célunk: Minél több tagunkat kijuttatni a Masters Tourra, és ott minél jobb eredményt elérni.

Főbb eredményeink: Zeynos: Masters Tour selejtezőn 1. helyezés, majd Masters Touron 241. helyezés; V. BarCraft Hearthstone Cup 2. hely; UEG S3 2. hely Luxi: UEG S3 1. hely zero: UEG S3 2. hely wickedhs: V. BarCraft Hearthstone Cup 1. hely

 

League of Legends

Középvezetők: Hart V., Dékány R., Rémiás D., Duszka Á., Kiss Patrik

Dékány Róbert, dekany.r123@gmail.com

A vírus előtt szép eredményeket értünk el helyi (Debreceni) rendezvényeken, indultunk online kupákon illetve az MNEB-en is kipróbáltuk magunkat. A DEAC-Hackers LoL közössége továbbra is várja szeretettel az aktív, játszani szerető játékosokat.

Rémiás Dávid, remias.david5761@gmail.com

 

Szimulációs játékok

Középvezető: Csonka Dániel, danielcsonka0303@gmail.com

Bevezetés:

Sok szeretettel köszöntelek titeket! Csonka Dánielnek hívnak. 21 éves vagyok. És egy komoly lehetőséget kaptam Csoknyay Bertalantól szimulátor és a versenyzés világa nem állt hozzám elég közel. Autós játékokkal játszottam de nem versenyszerűen. Úgy gondoltam, hogy ki kell próbáljam magam egy új kezdetben és Gran Turismo világába megpróbálkoztam egy új kihívásra nézve nagy színvonalú versenyszintre vinni és Csoknyay Bertalan megtalált engem felfigyelt rám és befogadott az egyesülethez. Segített edzésbe és már ott megvolt velem elégedve, hogy pályát alig ismerve kontrolleren jó időket és pályaíveket használok. Fontos tagja lettem én is a csapatnak mint Kis Ádám. Közbe jöttek Bertalannak dolgok így elvállaltam, hogy a DEAC csapat tovább fog folytatódni és erősödni.

Terveim:

Az elején nem szerettem volna elvállalni, mert úgy gondolom , hogy egyenrangúság van csapat között és vezető szerep szigorítana játék tudásunkat így egyenrangúság arról szól, hogy olyan stílusban versenyez az adott versenyző amilyen sajátja hozzá van igazodva Bertalan mondta nyugodtan vállaljam el és örömmel tettem versenyzés nem fog elég sikert aratni nekem akkor edzőként vezetőként fogok helytállni csapat sikereiben egy új tagunkkal bővült Horvát András személyében egy jó barátom aki már tűkön ült, hogy mikor tudunk együtt játszani és versenyeken részt venni. Legfontosabb, hogy saját verseny tudásuk szerint érjék el a sikereiket én edzőként figyelemmel kísérem az edzéseket és motiválom és látok kisebb hibát akkor orvosolni fogjuk és jobbak lesznek Legfontosabb, hogy egy jó közösséget és egy erős csapat legyünk akik szép lassan de biztosan középmezőnyben szerepeljen és sikerekben gazdag szezonokat zárjunk.

 

Papp Dávid pszichológus

Papp Dávid a Debreceni Egyetem BTK Pszichológiai Intézetének egyetemi tanársegédje és ösztöndíjas PhD hallgatója. 2017 óta fő kutatási területe az e-sportok pszichológiai vonatkozásai, és szerepet vállal interdiszciplináris kutatásokban is a témán belül. Doktori kutatásának címe: „Mi teszi a jó e-sportolót? – avagy egy e-sportspecifikus tesztrendszer kidolgozása az utánpótlás kiválasztás és tehetségdiagnosztika elősegítésére”. Eddig elnyert díjak és kitüntetések: OTDK harmadik helyezés (2019), Hallgatói Elismerő Oklevél (2020), ÚNKP (2019, 2021), Fiatal Kutató Ösztöndíj (2020).

Elérhetőség: papp.david@arts.unideb.hu

  • DE BTK Pszichológiai Intézete, Szociál- és Munkapszichológiai Tanszék 121. iroda

 

Pappné Győri Krisztina pedagógus/oktatáskutató

Győri Krisztina első diplomáját a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szerezte tanító szakon. 2021-ben szerezte meg második diplomáját a Debreceni Egyetemen, ahol neveléstudományt tanult. Jelenleg első éves PhD hallgató a Neveléstudományi Doktori Programban. 2019 óta junior kutató a CHERD-Hungary kutatócsoportban. 2020 szeptembere óta pedig segédszerkesztő a CEJER folyóiratnál. Neveléstudományi mesterszakon folytatott tanulmányai során kétszer elnyerte a Kiemelt Szakmai Ösztöndíjat. 2020-ban a DE BTK kari TDK versenyen I. helyezést ért el. 2021-ben a 35. OTDK-án I. helyezésben részesült. 2021-ben a Hallgatói Elismerő Oklevelet és az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázatot is elnyerte.  A fő kutatási témája a szülők bevonása a gyermekük digitális nevelésébe.

Elérhetőség: gyorikrisztina97@gmail.com

  • DE, BTK, Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet, 202-es iroda

 

Jenei Dóra pszichológus

Pszichológiából alap- és mesterdiplomáját is a Debreceni Egyetemen szerezte. Jelenleg a DEAC-Hackers tananácsadó pszichológusaként tevékenykedik. Leginkább gyakorlati feladatokat lát el, egyéni tanácsadásokat és tréningeket tart az egyesület tagjainak. Több éves oktatói és tréner tapasztalattal rendelkezik az e-sport világában, dolgozott együtt csapatokkal és tanított felnőttképzési, illetve akadémiai keretek között is. Régóta érdekli őt a játékok világa, viszont a League of Legends ragadta magával igazán. Mindezek ellenére alapszintű ismerete van a többi e-sport játékban is.

 

Vezetőség

Kosda Bence szakosztályvezető
Farkas Zoltán technikai vezető
Békési Zsolt vezetőségi tag
Deákné Osvald Erika vezetőségi tag
Baranyai Szabolcs vezetőségi tag
Szabó Ferenc vezetőségi tag
Jenei Dóra pszichológus
Papp Dávid pszichológus/kutató
Pappné Győri Krisztina pszichológus/kutató

Esport tehetségkutatással kapcsolatos tudományos publikációk:

DOI: https://doi.org/10.24193/subbi.2019.1.02, a mérő szoftver (Windows 10) letöltése: http://smartcity.inf.unideb.hu/~norbi/BrainBSeries6/

DOI: https://doi.org/10.24193/cbb.2019.23.15, a mérő szoftver (Android mobil) letöltése: http://smartcity.inf.unideb.hu/~norbi/SMNIST/SMNISTforHUMANS/Exp3/

Esport oktatásszervezés, társadalomtudományi kutatások az e-sport területén, esport a társadalomtudományok szemszögéből.

Deákné Osvald Erika, erikadeakneosvald@gmail.com, utánpótlás-nevelési szakmai vezető

Esport oktatásszervezés.

DOI: https://doi.org/10.35406/MI.2020.1.95

Baranyai Szabolcs, baranyaiszabolcs21@gmail.com, külkapcsolati és gazdasági szakmai vezető;

Partnerkapcsolatok létesítése és kapcsolattartás, esport gazdasági vetületének kutatása.

 

Felületeink

Twitch: https://www.twitch.tv/deachackers
FB: https://www.facebook.com/deachackers/

 

Baráti, rajongói lapok és (hosztolt) csatornák

https://www.facebook.com/groups/DEACHackers/
https://www.twitch.tv/amida
https://www.twitch.tv/oodaweoo