A DEAC-Hackers tagjai

A DEAC-Hackers esport szakosztály fő motivációja az egyetemi sportélet, a versenysport, az interdiszciplináris egyetemi kutatás és az elektronikus játékok, a játékos kultúra közötti kapcsolatok vizsgálata, az elektronikus játékok társadalomformáló és gazdasági erejének jobb megismerése, a terület határainak feszegetése, az itt rejlő tudás feltárása, felhalmozása és rendszerezése. Ehhez elengedhetetlen a legkülönfélébb típusú játékokban, különböző méretű és eredményességű játékos közösségek szervezése, versenyző esport csapatok összeállítása és fenntartása, szereplésük tudás-orientált támogatása és reflexív elemzése, a régióbeli tehetségkutatás és tehetséggondozás, illetve globálisan “az agyak elcsábítása” a DEAC-Hackers-be, azaz egyetemünkre.

 

Eredményeink és elérhetőségek

Eredményeink tételes összefoglalása a DEAC-Hackers Almanachokban található. 

 

Apex Legends

Edző: Aranyi József, aranyimano@gmail.com

Üdvözletem mindenkinek! Aranyi József vagyok, az Apex Legends szakosztály vezetője.

Ezen szekcióban további információt szerezhettek a terveinkről, csapatunk/csapataink alakulóban, továbbra is fejlődik és tagfelvétel alatt áll.

Továbbá a közeljövőben megtudhatjátok minden versenyen elért eredményeinket és természetesen a szabályzatunkat.

Kitartást és sok szerencsét kívánok!

 

Brawl Stars

Edző: Farkas Zoltán, farkaszoltan1998@gmail.com

A Brawl Stars klubunk már több éve működik. Magyarországon a legjobb 15 környékén vagyunk folyamatosan. Segítőkész társaság, aktív klubliga, aktivitás és Messenger csoport várja azokat, akik csatlakoznak. Folyamatosan fejlődünk és kiemelt hangsúlyt fektetünk arra is, hogy segítsük és tanítsuk a klubtagokat. Továbbá friendly gamek, barátságos játékok is szoktak lenni. Rendelkezünk Discord szerverrel is. A világbajnoksági kvalifikációkon rendszeresen részt veszünk.

A klubba történő jelentkezés in-game illetve a megadott e-mail címen lehetséges.

Klubjaink: DEAC-Hackers és DEAC-Mini.

Eredményeink: Magyarország 2. legjobb klubja (2021 novembere), IESF: Magyarország kvalifikációs mérkőzések 2. helyezett, Family Cup részvétel.

 

Call of Duty: Warzone

Edző: Pethő Mátyás, matyiis@hotmail.com

Csapatunk még viszonylag frissen alakult. Az eddigi középvezetői feladatok ellátását, valamint a csapat megalakulását szeretném megköszönni Földesi Gábornak, aki nélkül ma nem lehetnénk itt. Célunk a hazai, illetve a nemzetközi versenyekre való bejutás illetve részvétel. Ha érdekel a Call of Duty világa, valamint szeretnél egy egyre növekvő és támogató közösség tagja lenni, vagy verseny szintre fejlődni akár a Warzone 2.0, illetve Modern Warfare 2 nevű játékokban bizalommal fordulj hozzám. Várunk mindenkit szeretettel.

 

Clash Royale

Edző: Molnár Zsolt, molazsola@gmail.com

Eddigi eredményeink: Debrecenben rendezett versenyen első hely, Lvlup által szervezett online versenyen 8. hely, Nyíregyháza első és második hely, ESL online versenyen Global 3.hely plusz egyéb helyezések. Tagok száma 50 fő körül mozog. Jelenleg mindenki maga fejlődik, így sikerült elérnem a Champion 6000+ szintet. Tervezzük az edzések folytatását a Barcraftban ha továbbra is lehetséges lesz.

 

Counter-Strike: Global Offensive

Edző: Varga Szabolcs, szabics2004@gmail.com

Nemrég alakult újra a DEAC CS:GO csapata, megpróbáljuk egy picit professzionálisabbra emelni a színvonalat. Célunk minél több hazai és nemzetközi versenyen való részvétel, online, illetve offline formában is.

Eddigi eredményeink közé sorolható a K&H Egyetemi Esport bajnokság II. helyezett, UEG S4, pár debreceni LAN. A közeljövőben indulni fogunk a Tippmix Pro Masters kvalifikációin, ESEA Open-en, ahol a cél minél hamarabb a Main divízió elérése, IESF Qualifications, CEE Champions 2022 Quals, Unibet kupák.

 

FIFA

Edző: Molnár Zsolt, molnarzsolt1218@gmail.com

A DEAC-Hackers FIFA részlegén egy barátias, közeli, mégis kompetitív közeget szeretnénk létrehozni, melynek célja a játékosok ösztönzése és képzése sikerek eléréséhez. Edzéseinken heti 2-3 alkalom keretében összemérjük a játékosok képességét egymás elleni mérkőzésekben, majd kielemezzük mikben tudna az illető fejleszteni játékán. Az se tántorítson el ha nem vagy oda az Ultimate Team-ért hiszen mindig vannak versenyek melyeken nincs szükség az UT-s csapatra. Legfőbb célunk hogy a játékosaink élvezzék amit csinálnak és emellett sikeresek is legyenek. Nem számít az sem ha úgy érzed van miben fejlődni, ugyanis közös munkánkkal hiszünk abban hogy bárkiből ki tudjuk hozni a bajnokot!

Ha elnyertem érdeklődésed akkor a megadott emailen vagy discordon tudsz jelentkezni, mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Fighting Game

Edző: Horváth Gyula, infernohayden@gmail.com

A Rizin9 a DEAC-Hackers Fighting gamekkel foglalkozó csapata.

Kilenc elszánt fiatal ötletéből alakultunk, kiknek célja elsősorban önmaguk és egymás folyamatos fejlesztése és a közös e-sport karrier építése. Feladatunk, hogy a hazai Fighting game közösséget erősítsük és frissítsük új tagokkal. Online és offline versenyek szervezésében is tevékenyek vagyunk, valamint a hivatalos streamjeink száma is folyamatosan gyarapodik. Legyen szó teljesen kezdőkről, haladókról vagy profikról, a mi közösségünk táptalajt ad bárkinek, aki velünk tartana ezen az úton.

Egyelőre lokális bajnokságokon Hajdú-Bihar megyében kivétel nélkül ott volt a FG-csapat, ahol minden esetben elhoztuk a Top 3-at, mint Dragon Ball FighterZ, mint Mortal Kombat 11 versenyeken.

Rizin9, ha padlón vagy, kelj fel és szárnyalj!

Fighters, get up and rise!

Main game: Dragon Ball FighterZ, Guilty Gear Strive, Tekken 7, Melty Blood

Eredményeink:

– Dragon Ball FighterZ EVO 2021 Online Side Tournaments – 33-48. helyezés
– Dragon Ball FighterZ offline versenyek (BarCraft Debrecen, BarCraft Szeged) 1. helyezés + top 8
– NSE Ultimate UK7 Warrior – 5. helyezés
– The Ronin Games – 4. helyezés

Elérhetőségek:
https://www.facebook.com/gaming/DHR9CREW
deach.r9@gmail.com
rizing9.jelentkezes@gmail.com
https://discord.gg/BPCKFA5fkH

 

Hearthstone

Edző: Zsupos Richárd, zs.r.l1029@gmail.com

Messenger csoportban folyamatosan tartjuk a kapcsolatot egymással, átbeszéljük a metát/nerfeket/versenyeket. Versenyek előtt közösen állítjuk össze a felállást és megnézzük a különböző matchupokat. Főleg helyi és online versenyeken veszünk részt. Célunk: Minél több tagunkat kijuttatni a Masters Tourra, és ott minél jobb eredményt elérni.

Főbb eredményeink: Zeynos: Masters Tour selejtezőn 1. helyezés, majd Masters Touron 241. helyezés; V. BarCraft Hearthstone Cup 2. hely; UEG S3 2. hely Luxi: UEG S3 1. hely zero: UEG S3 2. hely wickedhs: V. BarCraft Hearthstone Cup 1. hely.

 

League of Legends

Edző: Lekka Konrád, lekkakonrad@gmail.com

A DEAC HACKERS League of Legends szakosztálya, továbbra is szeretettel várja a csatlakozni kívánó Debreceni (vagy környéki) illetőségű egyetemistákat és nem egyetemistákat egyaránt, akik egy jól szervezett, dinamikus, fejlődő közösség tagjai szeretnének lenni.

A célunk az, hogy minél több új játékossal megismerkedhessünk a DEAC-Hackers köreiben a jövőben valamint szeretnénk kialakítani egy olyan közösséget, ahol nem csak a veterán és tapasztalt játékosok tudnak érvényesülni, hanem az újonnan érkezett idézők is. Azt szeretnénk, ha mindenki úgy érezné, hogy meg van becsülve és ugyan olyan bánásmódban részesül mint mindenki más annak érdekében, hogy ne hagyjon alább az érdekeltsége vagy a játék iránti szeretete. Mindenképpen egyik fő célunk, hogy a lolos csapatunk régi fénykorát tudja élni újból és egy rendezett és fegyelmezett légkörben tudjuk játékosainkat edzeni.

 

Rocket League

Edző: Magyar Zsolt, zsolt.magyar.1020@gmail.com

Nemrég indult el a Rocket League szakosztályunk, ahol célunk egy jó közösség létrehozása. Létszámtól függően több csapatot is indítunk különböző versenyeken.

2023 nyártól a Civis Clutchers is a DEAC színeiben folytatta a játékot, ezért országos tapasztalattal is rendelkezünk. Részt vettünk csapatunkkal már több országos versenyen és UEG lanokon is.
Eddigi legjobb eredményünk a Hungarian Open-en elért 11-12. helyezés.

A sikereink alapját a komoly felkészülés mellett a jó hangulat képezi.

 

Papp Dávid pszichológus

Papp Dávid a Debreceni Egyetem BTK Pszichológiai Intézetének egyetemi tanársegédje és ösztöndíjas PhD hallgatója. 2017 óta fő kutatási területe az e-sportok pszichológiai vonatkozásai, és szerepet vállal interdiszciplináris kutatásokban is a témán belül. Doktori kutatásának címe: „Mi teszi a jó e-sportolót? – avagy egy e-sportspecifikus tesztrendszer kidolgozása az utánpótlás kiválasztás és tehetségdiagnosztika elősegítésére”. Eddig elnyert díjak és kitüntetések: OTDK harmadik helyezés (2019), Hallgatói Elismerő Oklevél (2020), ÚNKP (2019, 2021), Fiatal Kutató Ösztöndíj (2020).

Elérhetőség: papp.david@arts.unideb.hu

  • DE BTK Pszichológiai Intézete, Szociál- és Munkapszichológiai Tanszék 121. iroda

 

Pappné Győri Krisztina pedagógus/oktatáskutató

Győri Krisztina első diplomáját a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szerezte tanító szakon. 2021-ben szerezte meg második diplomáját a Debreceni Egyetemen, ahol neveléstudományt tanult. Jelenleg első éves PhD hallgató a Neveléstudományi Doktori Programban. 2019 óta junior kutató a CHERD-Hungary kutatócsoportban. 2020 szeptembere óta pedig segédszerkesztő a CEJER folyóiratnál. Neveléstudományi mesterszakon folytatott tanulmányai során kétszer elnyerte a Kiemelt Szakmai Ösztöndíjat. 2020-ban a DE BTK kari TDK versenyen I. helyezést ért el. 2021-ben a 35. OTDK-án I. helyezésben részesült. 2021-ben a Hallgatói Elismerő Oklevelet és az Új Nemzeti Kiválóság Program pályázatot is elnyerte.  A fő kutatási témája a szülők bevonása a gyermekük digitális nevelésébe.

Elérhetőség: gyorikrisztina97@gmail.com

  • DE, BTK, Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet, 202-es iroda

 

Jenei Dóra pszichológus

Pszichológiából alap- és mesterdiplomáját is a Debreceni Egyetemen szerezte. Jelenleg a DEAC-Hackers tananácsadó pszichológusaként tevékenykedik. Leginkább gyakorlati feladatokat lát el, egyéni tanácsadásokat és tréningeket tart az egyesület tagjainak. Több éves oktatói és tréner tapasztalattal rendelkezik az e-sport világában, dolgozott együtt csapatokkal és tanított felnőttképzési, illetve akadémiai keretek között is. Régóta érdekli őt a játékok világa, viszont a League of Legends ragadta magával igazán. Mindezek ellenére alapszintű ismerete van a többi e-sport játékban is.

 

Kiss József viselkedéselemző, kognitív idegtudományi kutató

Az egyetemi alapképzést 2016- ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pszichológia szakirányán teljesítette, majd 2019-ben kutatói oklevelet szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem számítógépes és kognitív idegtudomány mesterképzésén. Érdeklődésének a fókuszában a videójátékok kísérleti pszichológiai eszközökkel történő vizsgálata áll.  A szakosztályon beül betöltött feladatai közé tartozik tudományos, ismeretterjesztő előadások tartása, tudáselemző módszerek kidolgozása, valamint e-sporttal kapcsolatos empirikus kutatások online felületen történő lebonyolítása.

Elérhetőség: jozsefkiss90@gmail.com

 

Vezetőség

Kosda Bence szakosztályvezető: bence.kosda@deac.hu

Farkas Zoltán technikai vezető: farkas.zoltan.martin@deac.hu

Deákné Osvald Erika vezetőségi tag

Baranyai Szabolcs vezetőségi tag

Jenei Dóra pszichológus

Papp Dávid pszichológus/kutató

Pappné Győri Krisztina pszichológus/kutató

Kiss József viselkedéselemző, kognitív idegtudományi kutató

 

Esport tehetségkutatással kapcsolatos tudományos publikációk:

DOI: https://doi.org/10.24193/subbi.2019.1.02, a mérő szoftver (Windows 10) letöltése: http://smartcity.inf.unideb.hu/~norbi/BrainBSeries6/

DOI: https://doi.org/10.24193/cbb.2019.23.15, a mérő szoftver (Android mobil) letöltése: http://smartcity.inf.unideb.hu/~norbi/SMNIST/SMNISTforHUMANS/Exp3/

Esport oktatásszervezés, társadalomtudományi kutatások az e-sport területén, esport a társadalomtudományok szemszögéből.

Deákné Osvald Erika, erikadeakneosvald@gmail.com, utánpótlás-nevelési szakmai vezető

Esport oktatásszervezés.

DOI: https://doi.org/10.35406/MI.2020.1.95

Baranyai Szabolcs, baranyaiszabolcs21@gmail.com, külkapcsolati és gazdasági szakmai vezető;

Partnerkapcsolatok létesítése és kapcsolattartás, esport gazdasági vetületének kutatása.

 

Felületeink

Twitch: https://www.twitch.tv/deachackers
Facebook: https://www.facebook.com/deachackers/

 

Baráti, rajongói lapok és (hosztolt) csatornák

https://www.facebook.com/groups/DEACHackers/
https://www.twitch.tv/amida