A kendo, vagy japán vívás az ősi szamuráj kultúrából alakult ki. Elsődleges célja a kardforgatás alapjainak elsajátítása, azonban ez nemcsak fizikai, hanem szellemi fejlődéssel is jár.

Debrecenben már hosszú évek óta lehet kendót gyakorolni, azonban jelentős szerepet játszott 2015 ősze, mikor a Debreceni Egyetemen akkreditált testnevelés óra keretein belül indult el a képzés. Sikere azóta is töretlen, sőt egyre inkább növekszik: ez a kurzus nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy 2019 őszén a Sportért Felelős Államtitkárság “Feltörekvő Sportágak Tehetséggondozó” programja által megalakult a DEAC Kendó Szakosztálya.

Több neves magyar kendóoktató is segítette az akkreditált edzéseket, például Abe Tetsushi (MKSZ technikai igazgató), Tóth Balázs (többszörös kendó válogatott tag) és Usui Atsuto (japán kendóoktató).

Jelenleg Mihalik Hunor sportedző tartja az edzéseket, aki több évtizede foglalkozik a sportággal és kiváló szakmai tapasztalattal rendelkezik. A kendó mozgáskultúrája mellett az órákon jelentős hangsúly van a helyes testtartás és a tisztelettudó magatartás kialakításán, valamint az etikett elsajátításán.

A DEAC Kendó Szakosztály a Bushido Kendó Klub partner klubjaként működik, ez a kapcsolat lehetőséget teremt további tapasztalatok szerzésére, versenyeken, edzőtáborokon való részvételre, de akár Japánba való látogatásra is.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, további információért keresd Facebook-oldalunkat, ahol szívesen válaszolunk bármilyen kérdésedre.

További elérhetőségeink:
e-mail: info@kendodebrecen.hu
honlap: www.kendodebrecen.hu